1x koken 4x eten #tupperware thursday

Op 19 februari 2019 door Maartje

Vorige week kookte ik op maandag vast voor dinsdag en woensdag. Ik liet mijn bakjes zien op instagram en kreeg daar een hoop reacties op. Vandaag laat ik je daarom zien hoe ik het doe: 1x koken 4x eten. Wij zijn met 2 personen dus eten er 2 dagen van maar het levert je 4 porties eten. Je moet er wellicht een beetje handig in worden maar ik heb dit binnen 45 minuten gemaakt. Een ouderwetse tupperware thursday dus, alleen dan even op woensdag. 😉


1x koken 4x eten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 4
Ingrediënten
 • 2 grote broccoli
 • 2 paprika's
 • 450 gram zoete aardappelen
 • 1 mango
 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 180 - 200 gram tofu reepjes (gekruid gekocht of zelf gekruid)
 • 2 handjes sla
 • 300 gram kidney bonen
 • 150 gram komkommer
 • 50 gram rozijnen
 • 40 gram gemengde noten
 • peper, zout
 • citroensap
Zo maak je het
 1. Was de zoete aardappels, snij in blokjes en leg in een ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zet voor 30 minuten in een voorverwarmde van 200 graden.
 2. Ga ondertussen vast verder met broccoli. Snij deze in roosjes en stoom in een stoompan tot beetgaar.
 3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Bak de tofu reepjes in een koekenpan.
 5. Snij de mango in blokjes.
 6. Snij de paprika in blokjes.
 7. Snij de komkommer in partjes.
 8. Was de kindey bonen.
 9. Haal de zoete aardappels uit de oven. Serveer deze met de sla, de mango, 1 paprika, de helft van de broccoli, de tofureepjes en de rozijnen.
 10. Serveer de rijst met de de andere paprika, de komkommer, de helft van de broccoli, de noten en de kindey bonen.
 11. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Macro’s voor 1 portie rijst

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.