9 months down, 3 months to go! –

Op 4 september 2019 door Maartje

Vanmorgen ontving ik weer een email van Ironman, ik opende het bericht en er kwam heel groot ‘3 MONTHS TO GO!’ op mijn scherm te staan. 3 maanden nog, of eigenlijk niet eens meer 3 maanden. Over 3 maanden geniet ik nu hopelijk met een heel blij en tevreden gevoel van een vakantie en rustperiode. Vandaag wil ik je een beetje meenemen in de afgelopen maanden en blik ik vooruit op de komende (korte!) periode.

Vorig jaar eindigde ik mijn seizoen met het EK aquabike in Ibiza. Daarna hield ik even rust en toen was het tijd om er echt aan te beginnen. De voorbereiding op mijn eerste hele triathlon. Hoewel ik nu al een aantal jaar bezig was in de sport op de korte afstanden, startte ik vorig jaar na die rust periode echt met training met de lange afstand als doel.

Afgelopen 9 maanden heb ik die training doorgezet en dit allemaal vastgelegd in mijn wekelijkse vlogs. Als je die hebt gekeken, heb je waarschijnlijk gezien dat het niet altijd makkelijk ging. Blessures, pijntjes en ook wat persoonlijke struggles tussendoor. Het is echt niet zo vanzelf gegaan als mijn instagram pagina doet vermoeden. Gelukkig zit ik de laatste maand best goed in de flow. De afgelopen periode merk ik dat ik lichamelijk goed vooruit ben gegaan, wat alles mentaal ook weer net wat makkelijker maakt. Met veel goede moed ga ik dus die laatste paar maanden in. Hieronder vertel ik je graag wat meer over die laatste periode.

Wat staat er de komende drie maanden op de planning?

Allereerst blijf ik vooral doortrainen, de trainingen zullen allemaal richting de maximale lengte gaan en daarnaast zullen de interval blokjes net wat heftiger en specifieker worden. Die trainingen wissel ik af met rust maar ook met bijpassende evenementen. En geloof me, dat zijn er nogal wat!

  • Zaterdag 7 september: Halve triathlon Knokke
  • Vrijdag 13 en zaterdag 14 september: Toertocht van Spa naar Sliedrecht. Ongever 320 tot 350 km in twee dagen met de nodige hoogtemeters.
  • Zaterdag 21 september: 2bike4Alzheimer, een toertocht waarbij ik 240 km zal gaan fietsen.
  • Zondag 29 september: Monstertijdrit van 120 km in Almere
  • Zondag 6 oktober: Misschien een uitstapje naar de singelloop? Deze staat nog niet vast en is een optie.
  • Zaterdag 19 oktober: Halve triathlon Mallorca

Na die laatste halve triathlon is het nog precies 6 weken tot 1 december, de dag van mijn hele triathlon! Op 20 november zullen we alvast naar Australië gaan vliegen.

Ik heb er veel zin in de komende periode. Via mijn vlogs,via instagram of via mijn blog hier natuurlijk kun je me verder op de hoogte houden. Tot snel!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.