Aziatische rode kool roerbak

Op 11 februari 2018 door Maartje

Rode kool roept bij mij altijd wat nostalgische gevoelens op. Mijn oma kookte bergen rode kool en gaf potjes aan de hele familie, iedereen had standaard een voorraad in de diepvries. Hoewel ik dat erg lekker vond, was het niet de meest gezonde manier van groente eten. Oma’s houden van lekker en onze rode kool bevatte dus ook een hele berg suiker. Vandaag deel ik het recept voor een gezonde variant van rode kool in een iets moderner jasje. Het is namelijk geen gekookte rode kool maar een rode kool roerbak. Het gerecht heeft een lekkere bite en zit boordevol groenten en plantaardige eiwitten. Ik gebruik tofu reepjes maar je zou hier ook een andere vleesvervanger voor kunnen gebruiken, zoals vegan kipstukjes bijvoorbeeld. Het gerecht is makkelijk en staat zo op tafel, eetsmakelijk! 

 

 

Aziatische rode kool roerbak
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 1 broccoli
 • halve rode kool (of 400 gram voorgesneden rode kool)
 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 2 tenen knoflook
 • 1 klein stukje verse gember
 • 3 EL soja saus minder zout
 • 1 EL citroensap (of een halve verse limoen)
 • 200 gram gemarineerde tofu reepjes
 • 1 rode ui
 • 1 (rode) paprika
 • 30 gram cashew noten
 • (sesam) olie
Zo maak je het
 1. Snij de bloemkool in roosjes en blancheer deze kort in kokend water.
 2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
 3. Snij de ui, knoflook en paprika in kleine stukjes.
 4. Schil de gember en snij ook in kleine stukjes.
 5. Haal de rode kool bladeren los, was deze en snij in reepjes.
 6. Zet een wokpan op het vuur en doe hierin wat sesamolie.
 7. Fruit eerst de knoflook en ui aan, voeg daarna de gember toe.
 8. Voeg de rode kool en de paprika toe in de wokpan.
 9. Doe de soja saus en citroensap bij de groenten.
 10. Voeg als laatste de broccoli en de tofu reepjes toe en wok tot de groenten gaar zijn maar nog wel knapperig.
 11. Serveer de gewokte groenten met rijst en cashewnoten.

 

 

Macro’s voor 1 persoon
678 calorieën
35 gram eiwitten
76 gram koolhydraten
22 gram vet

Heb jij deze rode kool roerbak ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.