Basis overnight oats recept

Op 25 oktober 2017 door Maartje

Ik vind het heerlijk om ‘s morgens uitgebreid te ontbijten, rustig de tijd te nemen en de dag relaxt te beginnen. Helaas is dit het grootste gedeelte van de week niet echt mogelijk (tenzij ik de wekker om 5 uur zou zetten). De meeste van ons zullen ‘s morgens toch wat moeten opschieten om op tijd op het werk of school te zijn. Misschien heb je wel kinderen waardoor er nog wat minder tijd voor jezelf overblijft. Wat je reden ook is voor de hectiek in de ochtend, er is nooit genoeg reden om het ontbijt over te slaan. Zonder ontbijt kan ik niet functioneren. Mijn snelle go to ontbijtje is daarom een goede kom overnight oats. ‘s Avonds maak je deze in één minuutje klaar en de volgende ochtend kun je lekker genieten. Hieronder ga ik mijn basis met jullie delen, daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden om te variëren. Die hoop ik in de toekomst nog met jullie te delen. Kijk je mee naar mijn favoriete basis voor overnight oats recept?

 


Basis overnight oats recept
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 40 havervlokken
  • 10 gram gebroken lijnzaad
  • 1 scoop vegan eiwitpoeder in vanille smaak
  • 1 TL kaneel
  • 200-250 ml ongezoete amandelmelk
Zo maak je het
  1. Mix alles door elkaar en zet in de koelkast
  2. De volgende ochtend is je ontbijt ready to eat, maar je kan het natuurlijk nog extra lekker maken met vers fruit etc.

De reden dat ik eiwitpoeder gebruik is omdat ik amandelmelk gebruik voor mijn havermout. Dit is heel veel water met een klein beetje amandel. Dit zorgt ervoor dat er weinig eiwitten inzitten zoals wanneer je dit zou doen met soya melk of koemelk. Aangezien ik vaak de avond ervoor nog heb getraind heb, kan ik die eiwitten wel gebruiken. Het is natuurlijk niet verplicht deze toe te voegen, je kan het ook weglaten maar dan zou ik er wel voor kiezen wat extra havermout. 

 

Heb jij deze basis overnight oats gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Healthy sweet breakfast wrap - de menukaart van maart - […] maar deze nieuwe ontdekking komt wel dicht in de buurt. Ik had haast in de ochtend en had geen…
  2. Vegan eetdagboekje #1 - de menukaart van maart - […] begin de dag vroeg met een bakje overnight oats. Ik gebruik het basis recept wat ik eerder met jullie…
  3. Chocolade havermout ontbijt - de menukaart van maart - […] havermout ontbijtje kun je je dag iedere dag starten met chocolade. Het basis recept komt van de overnight oats…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.