Brabants Bloggers Breakfast : Op foodtour in Brabant

Op 27 juni 2018 door Maartje

Afgelopen vrijdag vond het Brabants Bloggers Breakfast plaats. Een fanatisch mooie, georganiseerde ochtend met het lekkerste eten uit het Brabantse land. Het was iedereen gelukt een heerlijk vegan alternatief te serveren voor zijn of haar gerecht. Ik ging super blij naar huis en vandaag ga ik je laten zien waarom ik zo enthousiast ben. Hopelijk haal je hier zelf ook nog inspiratie uit. Ik heb in ieder geval weer wat extra adresjes waar ik met de racefiets wat tussenstops kan maken.

 

 

 

Het ontbijt vond plaats in de oude fabriek in Oisterwijk, bij keramiek werkplaats Sunday Morning. Vanuit de trein heb ik dit indrukwekkende pand vaak gezien maar ik had geen idee dat de binnenkant zo mooi was. Eenmaal bij de tafel aangekomen was ik nog meer onder de indruk. Enjoy pure styling had de tafel styling verzorgd en had dit gedaan met een echte grasmat! Ja echt, dit was groen gras wat ook in je tuin zou kunnen liggen. Aangevuld met het servies van Blomus, het bestek van Koster Vugs en de droomkoekjes van Kim (nee dit is geen speelgoed, het waren echte eetbare koekjes!).

 

 

Door naar het eten, want daar kwamen we natuurlijk voor. Verschillende plaatselijke foodies/ondernemers kwamen om beurt een gang brengen. Als eerste waren daar de vegan kaas croissants van bakkerij ‘van Planten‘. Deze bakkerij zit in Tilburg en bakt alles plantaardig. Dit was goddelijk, precies zoals ik me herinner dat een kaas croissant moet smaken. Zeker een plek om te onthouden als je binnenkort in Tilburg bent. Naast deze hartige croissants verkoopt Ella ook allerlei zoetigheden.

 

 

Boerschappen kwam ons daarna een klein ontbijt tasje brengen. Hierin zaten twee zelf gemaakte jammetjes door zorgboerderij van Laarhove en een stokbrood van Bakker Paul van den Bogaert. Boerschappen levert eerlijke foodboxen van lokale boeren. Ze hebben ook een winkel in Breda waar ik binnenkort zeker een keer ga kijken.

 

 

Vervolgens was het de beurt aan Teun van Dis Teun. Hij had een prachtige creatie bij met verschillende hapjes. Het meeste was gericht op vlees en vis maar hij had ook een spinazie hapje bij. Het was de eerste witte asperge die ik dit jaar at (oeps) en ik ben erg benieuwd welke vega gerechten hij zelf nog meer serveert. Je vind hem in Veghel voor lunch en diner maar ook voor catering en meeneemmaaltijden.

 

 

 

Mag ik een applaus voor dit kunstwerkje van de spijsbereiders? Zij zijn de ontwikkelaar van Fan Tosti en serveerde daarom natuurlijk een tosti. De pittige vegan variant was perfect bereid en ook het decoratie bosje aan de zijkant (wie vertelt mij wat dit is?) was heerlijk. Ik hoop dat ze snel ook zo’n vegan tosi op de markt gaan brengen want ik ben fan.

 

 

De ontbijt werd afgesloten met een Bossche bol maar in de plaats daarvoor kreeg ik een heerlijk alternatief van Bakkerijk van Planten. Deze chocolade brownie was heerlijk en hoewel ik eigenlijk propvol zat had ik er zo nog eentje op gekund.

 

 

Dan de goodiebag of eigenlijk goodie krat. Dit ding was zwaar jo! Maar van de inhoud werd ik erg blij. Granola van bio today (ma fave), de lekkerste aardbeien ooit van Beekers (uit Made, die ga ik snel een keertje halen op de fiets!), kersen van de Kersenhof (Raamsdonksveer, kom ik ook vaak langs tijdens een fietsrondje), pure chocolade met amandelen van Chokay (wait what, ook uit Breda?!) en nog meer chocolade van Organiko

 

Foto: Merel Pics Photography 

 

Ik hoop dat je hebt genoten van alle plaatjes. Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort evenementen? Op instagram laat ik je nog meer zien. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.