Cairns reisgids, Queensland Australië

Op 7 november 2017 door Maartje

Vandaag mijn tweede blog over Australië, mijn to do’s voor Cairns. Ik noem het Cairns, maar eigenlijk is het meer Queensland. Cairns zelf is niet zo bijzonder, maar daar verblijven wel een boel reizigers om mooie plekken te bezoeken. Voor veel mensen is Cairns een start- of eindpunt van hun reis langs de Oost kust (east cost) van Australië, het ligt dan ook helemaal in het Noord Oosten van Queensland. Er heerst een tropisch klimaat en de zonkracht is er erg sterk. Aan het eind van het jaar is het regenseizoen.

 

Cairns & the Lagoon

Cairns is een klein stadje met een aantal winkeltjes. Het is leuk hier even te kijken maar in een dagje heb je het wel gezien. Een aanrader is om even langs rusty’s market te gaan voor je verse groente en fruit. Haal er een heerlijke verse watermeloen die je aan het strand vervolgens op eet. Dat strand is nog wel iets om rekening mee te houden. Direct aan het centrum is het (vaak) niet mogelijk in de zee te zwemmen, in bepaalde delen van het jaar zitten er te veel kwallen en zelfs krokodillen. Daarom is er een zwembad, The Esplanade Lagoon, op het strand gebouwd waar het prima vertoeven is. Hier kun je lekker op het grasveld liggen en een duik nemen in het water om af te koelen. Ga je wat verder richting het noorden van Cairns zijn er wel bepaalde delen waar je kunt zwemmen. 

 

The Great Barrier Reef 

Wellicht de meeste voorkomende reden om Cairns te bezoeken, is The Great Barrier Reef. Dit is het grootste koraalrif van de wereld. Vanuit de haven zijn er een heleboel boten die voor dagtochten of voor meerdaagse tochten richting de riffen gaan. Er zijn een heleboel verschillende kleine eilandjes waar je heen kunt. Vanuit daar bestaan er verschillende opties om te duiken of te snorkelen. Hoewel het koraal sterk aan het afnemen is, vond ik het nog steeds een aanrader om naar toe te gaan. Het prachtig blauwe water en de witte stranden alleen al zijn prachtig om te zien. De verschillende gekleurde vissen en schilpadden maken het een hele bijzondere ervaring. 

Daintree & Cape Tribulation

Ten noorden van Cairns vind je een prachtige regenwoud, het Daintree Rainforest. Zelf vond ik het heel bijzonder om dit te zien. De dichtbegroeide bomen, de lianen zoals tarzan die gebruikte en misschien zelfs wel een kasuaris of krokodil. Ook hier kun je verschillende tochten naartoe maken. Ik vind het echt aan te raden om dit in meerdere dagen te doen. Het noordelijkste stadje is cape tribulation, hier komt het regenwoud samen met het parelwitte strand. Zelf vond ik het ook gewoon heerlijk om even uit de stad en de drukte te zijn. The great barrier reef is prachtig maar er zijn nog steeds behoorlijk wat toeristen. Hier kon ik helemaal de rust vinden. 

 

Sky dive Mission Beach

Er zijn een heleboel plaatsen in Australië waar je kan sky diven. Vaak is het niet mogelijk om op het strand te landen maar in Mission Beach kan dat wel. Tijdens je vlucht heb je uitzicht over The Great Barrier Reef en dat is één van de redenen dat deze sky dive als mooiste van Australië wordt genoemd. Dus wil je sky diven en ben je in Queensland, ga naar Mission Beach. Zoals je aan mijn gezicht kunt zien, vond ik het echt GE-WEL-DIG!

En verder

Wanneer je verder de Oost kust van Australië afgaat vind je nog veel meer mooie plekjes. Ik ga ze hier niet allemaal uitgebreid beschrijven, maar andere aanraders zijn: the Withsundays, Magnetic Island, Fraser Island en natuurlijk kun je Brisbane dan ook een bezoekje brengen.

 

Mocht je nog vragen hebben over Cairs en Queensland dan hoor ik het graag. De komende weken zullen er meer dan dit soort blogs online komen over andere delen van Australië. 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Perth Reisgids, WA Australië - de menukaart van maart - […] van Perth neem je de bus naar één van de mooiste stranden die ik in Australië heb gezien. The…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.