persoonlijke Coaching

PRESTEREN KUN JE LEREN

 

ONE DAY OR TODAY? YOU DECIDE..

Iedereen wil zich goed voelen, energie hebben, fit zijn, slank zijn, zin hebben om de wereld aan te pakken en ga zo maar door. Toch blijkt het keer op keer weer zo moeilijk om dat voor elkaar te krijgen, zelfs al doe je nog zo hard je best. Het kan frustrerend zijn, ik begrijp het. Het zoveelste dieet of wanhoopspoging leveren op de lange termijn nooit het resultaat waarop je had gehoopt. Het resultaat waarvan je had gedroomd. Maar door een stapje terug te doen, naar het geheel te kijken en niet alleen de symptomen aan te pakken kan ook jij dat gedroomde resultaat behalen. En dat gaat misschien wel makkelijker dan je denkt.

Ben jij er klaar voor om erachter te komen wat er in je weg staat en daar voor eens en altijd aan de kant te schijven? 

Ja, als ..

N

Je al verschillende diëten hebt geprobeerd maar niets lijkt te werken.

N

Je na een tijdje gezond leven toch weer terugvalt in je oude patronen.

N

Je iets wilt veranderen maar geen idee hebt waar je moet beginnen.

N

Je wel in beweging bent maar sporten nooit echt een succes wordt.

N

Je het moeilijk vind om te ontspannen, rust te nemen of ‘nee’ te zeggen.

N

Je een coach aan je zijde zoekt die je er doorheen lootst en een spiegel voorhoudt als dat nodig is.

N

 Je bereid bent om aan jezelf te gaan werken en ook buiten coachsgesprekken tijd wil vrijmaken om opdrachten te maken.

N

Je het gevoel hebt dat je lichaam uit balans is geraakt.

N

Je iedere keer weer met grote tegenzin opkijkt naar je mensturatie, deze onregelmatig is of misschien wel verdwenen.

N

Je enthousiast bent en staat te popelen om aan de slag te gaan!

N

Je beseft dat jouw resultaten geen quick fix zijn en de mindset shift wil maken om blijvend resultaat te behalen.

N

Je struggled met je mindset. Je maakt keuzes op basis van (negatieve) emoties en oude patronen.

 

JA? LET’S GO DAN!

Samen gaan we aan de slag volgens mijn unieke ‘presteren kun je leren’ methode. Want vrouwen en mannen zijn misschien wel gelijkwaardig, het lichaam is niet gelijk. Niet beter of slechter, maar anders. Om deze reden kan het zijn dat resultaten bij je uitblijven, ondanks dat je precies doet zoals het zou moeten. Dat ligt niet aan je inzet maar aan het feit dat je tegen jezelf werkt in plaats van met jezelf. Alle schema’s adviezen en richtlijnen die jij gebruikt zijn namelijk gericht op optimaal resultaat bij een man.

 

Beter presteren door te werken met je vrouwelijke fysiologie in plaats van er tegen.

Voeding

Gezonde voeding helpt je lekker in je vel te zitten. Door een gezond gewicht als door de invloed die het heeft op je systeem. Je voedingsbehoefte veranderd gedurende je cyclus en door daar gebruik van te maken ga je optimaal presteren.

Beweging & training

Er is geen twijfel over mogelijk: beweging is goed voor de mens. Toch is het voor vrouwen belangrijk anders te trainen dan mannen. Het vrouwelijk lichaam is vaak niet gebaat bij de standaard trainingen en periodeseringen.

Hormonale balans

Je hormonen misschien nog wel meer invloed op je leven dan je denkt. Ze hebben invloed op je prestaties, je vetverbranding, je eetlust, je bloedsuikerspiegel, je slaapritme, je gevoel en nog veel meer.

Mindset

Presteren, je doelen bereiken en gedragsveranderingen. Het gaat je pas lukken wanneer je de juiste mindset hebt. Gelukkig zijn er tactieken en stategiën die jij kunt gebruiken om ‘on top of mind’ te

Ontspanning

Het vrouwelijk zenuwstelsel is veel gevoeliger voor stress dan die van de man. Stress heeft direct invloed op je gehele systeem en leren ontspannen gaat je direct effect opleveren.

Plezier

Uiteindelijk moet het natuurlijk ook vooral leuk blijven.

MIJN WERKWIJZE

Het traject wordt helemaal afgestemd op jouw persoonlijke behoefte maar de rode draad kun je hieronder terugvinden.

Intake

We starten altijd met een intake waarin we je huidige en gewenste situatie in kaart brengen. Aan de hand van dat gesprek ga ik aan de slag met je persoonlijke advies. Om de voortgang in de gaten te houden en te schakelen waar nodig zullen we regelmatig herhaalconsulten plannen.

Je hebt toegang tot de academie en volgt daar de lessen die ik voor je klaar heb gezet. Op die manier vergoot je je kennis en krijg je meer inzicht in je situatie. Het kan zijn dat ik je ook vraag bepaalde opdrachten te maken.

Advies op maat

Geen kant-en-klaar programma, maar een persoonlijk plan helemaal afgestemd op jouw situatie.

Online of offline

In principe kan het gehele traject online worden uitgevoerd. Je bent ook echter ook altijd welkom op mijn kantoor in Breda om de coachingsgesprekken persoonlijk te voeren.

Journal

Je ontvangt van mij een journal om je voortgang bij te houden, wat voor journal dit precies is is afhankelijk van je situatie en doel. Dit kan een objectief journal zijn om je meet-gegevens bij te houden, maar ook subjectief met vragen over je persoonlijke voortgang van die week.

Voeding met focus op plantaardig

Gezond eten en plantaardig eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je hiervoor openstaat zal ik je daarom altijd wat tips geven in de richting van een plantaardig voedingspatroon. Mocht dit niets voor je zijn dan ben je nog steeds welkom.

Blessurevrij sporten

Een sportplan en/of trainingsschema dat jouw blessurevrij naar de finishlijn brengt.

Vergoeding mogelijk

Met een aanvullende verzekering heb je mogelijk recht op een vergoeding voor voedingscoaching. 

OVERZICHT VAN HET TRAJECT

Mijn bovenstaande methode en werkwijze heb ik geïntegreerd in een coachingstraject van minimaal drie maanden. Door middel van coaching begeleid ik jou naar je nieuwe leefstijl. Je voelt je fit, energiek en zit lekker in je vel waardoor jij op je best kunt presteren in het dagelijks leven of tijdens je sport. Het traject bevat:

$
Een analyse van je huidige leefstijl op basis van een uitgebreide vragenlijst en het bijhouden van je voedingsdagboekje.
$

Een 1 uur durend intakegesprek waarin we dieper in gaan op je antwoorden uit de vragenlijst inclusief het analyseren van je voedingsdagboekje. Wanneer je bij me in Breda bent, doen we een huidplooimeting en omtrekmeting als dit bij je doel past.

$
Na het gesprek ontvang je van mij een volledig persoonlijke voeding-, training- en mindsetplan waarmee jij meteen in actie komt.
$
De actiestappen voer ik in via je gratis Trainingpeaks account. Dit kunnen workouts zijn maar ook lessen uit de academie.
$
Tweewekelijks een coachingsgesprek van 30 minuten (na de intake direct de eerst opvolgende week) waarin we je voortgang bespreken en aanpassingen makean aan het plan waar nodig.
$
Tussen de coachingsgesprekken door contact via Trainingpeaks, e-mail of whatsapp.

NA EEN TRAJECT BIJ MIJ

9
Weet je wat werkt voor jouw leefstijl en kun je hier de rest van je leven nog mee vooruit.
9
Heb je je nieuwe leefstijl eigen gemaakt en kost het je geen moeite meer deze voort te zetten.
9
Presteer jij optimaal en met veel enerige om alles uit je sport, werk en leven te kunnen halen.
9
Zit je lekker in je vel, voel je je fit en in balans.
9
Ben je trots op jezelf en voel je je zelfverzekerd.
9
Voel je dat je de controle hebt over je levensstijl en luister je naar je lichaam als het op keuzes maken aankomt.
9
Had je gewild dat je deze stap eerder had genomen.

wat anderen zeggen

“Maartje laat je beseffen dat afvallen geen straf is. Ze staat voor je klaar in goede en slechte periodes, ze weet van iets negatiefs iets positiefs te maken en ze haalt in die periodes nog het beste in jezelf naar boven. Dat maakt het zo fijn om door Maartje begeleid te worden. Je doet het niet alleen maar echt samen.”

Aukje

“Oh my, wat heeft Maartje in korte tijd mijn leven veranderd wat betreft mijn manier van denken over voeding en beweging. Na jarenlang te weinig eten leerde ik van haar voeding te combineren waardoor ik veel beter in mijn kwam te zetten, leerde niet te overdrijven en vooral weer te genieten. Bedankt Maartje, je bent mijn held!”

Jeanine

Je persoonlijke bibliotheek

De academie is je persoonlijke bibliotheek. Je vind hierin alle modules uit de presteren kun je leren methode. 

Lessen

De modules staan vol met informatieve video’s die je zeker allemaal mag bekijken. In opdracht van mij zal ik mogelijk een aantal lessen specifiek aan je aanbevelen.

Opdrachten

Bij die lessen staan ook regelmatig (korte) opdrachten en oefeningen vermeld. Het kan zijn dat ik je vraag die opdrachten te maken en je antwoorden met me te delen.

Gratis toegang tot vegan in vier weken

Het programma vegan in vier weken vind je ook in de academie en hier heb je gratis toegang toe. 

JA, IK WIL AAN DE SLAG

Yes super leuk dat je voor jezelf kiest en wilt gaan starten! Om eerst even kennis te maken plan ik altijd een gratis kennismakingsgesprek ik. Deze kun je zelf boeken via het kalendertje hieronder.

Even alles onder elkaar

FAQ

Ik eet niet plantaardig, begeleid je me toch?

Ja dat doe ik zeker. Ik ben van mening dat iedereen zelf de keuze moet maken voor het voedingspatroon dat bij hem of haar past. Wel zal ik je altijd stimuleren binnen jouw kaders zo gezond mogelijk te eten en meer plantaardig eten is hier mogelijk een onderdeel van.

Ik ben een man, kan ik toch meedoen?

Ja, ook als man kun je meedoen! Ook jouw hormonen kunnen namelijk in de war raken bij bijvoorbeeld ondergewicht, overgewicht of heel veel training. Daarnaast zijn factoren als voeding, training, mindset en ontspanning natuurlijk ook voor jou van belang.

IK WIL AFVALLEN, KUN JE ME DAARBIJ HELPEN?

Ik help je naar je doel, of dit nou afvallen, fitter worden of aankomen is. Ik ben gewichtsconsult en ben opgeleid je op een verantwoorde manier van je overtollige kilo’s af te helpen.

IK HEB GEEN TIJD OM LANG IN DE KEUKEN/ IK WIL GEEN DURE BOODSCHAPEN DOEN

Dat snap ik, gelukkig hoeft dat ook niet. Ik leer je juist dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn. 

HOE LANG DUURT DE COACHING?

Het minimum van dit persoonlijk coachingstraject is drie maanden. Vervolgens kan het traject steeds met een maand worden verlengd tot je dit weer opzegt. 

IK WIL GRAAG EEN LOS ADVIESGESPREK MET JE, KAN DAT?

Heb jij geen behoefte aan een compleet traject, maar wil je graag eenmalig advies over je eetpatroon? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je nog een vraag?

Stuur hieronder je vraag in, ik zal dan via e-mail reageren.