Couscous salade met sperziebonen en perzik

Op 27 mei 2019 door Maartje

Deze maand deed ik weer eens mee aan de foodblogswap, een challenge waarbij je een recept van een andere foodie maakt. Het was mijn beurt om iets van Anjas foodblog te maken en ik kan je vertellen, dat was niet makkelijk. Anjas blog staat er vol met recepten, zoveel dat ik niet wist wat ik moest gaan maken. Ik besloot uiteindelijk maar te kiezen voor een couscous salade, omdat ik deze sowieso in huis had. Ik vond een zomerse couscous salade en besloot daar voor te gaan. Wat aanpassingen hier en daar om hem volledig whole food plant-based naar mijn zin te maken, maar het is gelukt. Ik heb hem in een bakje gestopt, zodat hij morgen lekker mee naar mijn werk kan. Kijk je mee naar het recept voor deze couscous salade met sperziebonen en perzik?


Couscous salade met sperziebonen en perzik
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 150 gram volkoren couscous
 • 500 gram sperziebonen
 • 2 perziken
 • 40 gram pijnboompitten
 • 200 gram kikkererwten
 • 1 rode ui
 • peper, zout, citroensap of balsamico azijn
Zo maak je het
 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Dop en halveer de sperziebonen en kook deze in 10-12 minuten beetgaar.
 3. Spoel de kikkererwten goed af met water.
 4. Snipper de rode ui.
 5. Snij de perzikken in stukjes.
 6. Verdeel de couscous met de spierziebonen, kikkererwten, perziken, rode ui en pijnboompitten over 2 borden. Breng op smaak naar wens met peper, zout en citroensap of balsamico azijn.

Macro’s voor 1 portie

Heb jij deze couscous salade met sperziebonen en perzik gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.