Deze maand deed ik weer eens mee aan de foodblogswap, een challenge waarbij je een recept van een andere foodie maakt. Het was mijn beurt om iets van Anjas foodblog te maken en ik kan je vertellen, dat was niet makkelijk. Anjas blog staat er vol met recepten, zoveel dat ik niet wist wat ik moest gaan maken. Ik besloot uiteindelijk maar te kiezen voor een couscous salade, omdat ik deze sowieso in huis had. Ik vond een zomerse couscous salade en besloot daar voor te gaan. Wat aanpassingen hier en daar om hem volledig whole food plant-based naar mijn zin te maken, maar het is gelukt. Ik heb hem in een bakje gestopt, zodat hij morgen lekker mee naar mijn werk kan. Kijk je mee naar het recept voor deze couscous salade met sperziebonen en perzik?

Couscous salade met sperziebonen en perzik
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 150 gram volkoren couscous
 • 500 gram sperziebonen
 • 2 perziken
 • 40 gram pijnboompitten
 • 200 gram kikkererwten
 • 1 rode ui
 • peper, zout, citroensap of balsamico azijn
Zo maak je het
 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Dop en halveer de sperziebonen en kook deze in 10-12 minuten beetgaar.
 3. Spoel de kikkererwten goed af met water.
 4. Snipper de rode ui.
 5. Snij de perzikken in stukjes.
 6. Verdeel de couscous met de spierziebonen, kikkererwten, perziken, rode ui en pijnboompitten over 2 borden. Breng op smaak naar wens met peper, zout en citroensap of balsamico azijn.

Macro’s voor 1 portie

Heb jij deze couscous salade met sperziebonen en perzik gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren