Help Yes, ik word triatleet! 

Hét allesomvattende programma om te stoppen met dromen en te starten met doen. Na drie maanden haal jij de finish  van je eerste triathlon. En die glimlach? Die gaat niet meer van je gezicht af.

One day or today, you decide

Een triathlon. Misschien droom je er al een tijdje van en staat het op je bucketlist. Misschien is het spontane idee pas in je op gekomen omdat je bijvoorbeeld toe bent aan een nieuwe uitdaging. Wat het ook is, er is altijd een reden om van triathlon je nieuwe favoriete sport te maken. Maar hoe ga je van het idee naar een daadwerkelijke finish? Er komt toch eigenlijk nog best wel wat bij kijken, hoe begin je in hemelsnaam aan een triathlon?! Ik snap dat het overweldigend kan zijn, maar gelukkig hoeft het niet zo moeilijk te zijn. 

{

 “YOU CAN BE A TRIATLETE, YES, YOU!” 

Spoken deze vragen door je hoofd?

N

Waar moet ik beginnen? Hoe ga ik dit aanpakken?

N

Hoeveel moet ik trainen voor mijn eerste triathlon?

N

Hoelang van te voren moet ik beginnen met trainen?

N

Wat heb ik allemaal nodig voor een triathlon?

N

Welke wedstrijd ga ik doen? Waar kan ik die wedstrijden vinden? Welke afstanden zijn er eigenlijk?

N

Hoe ziet een trainingsschema voor beginnende triatleet eruit?

N

Hoe gaan de wissels in de triathlon? Hoe ga ik die oefenen?

N

Hoe gaat openwaterzwemmen? En hoelang mag je over dag onderdeel doen?

N

Wat eet je voor je triathlon? En moet je ook tijdens je achtste triathlon eten?

N

Hoelang mag je over een triathlon doen?

Ben je nu heftig ‘ja’ aan het knikken?

Dan is mijn programma ‘Yes, ik word triatleet’ zeker iets voor jou!

7

 want stel je eens voor,

Hoe zou het zijn als..

N

Je deze zomer nog onbezorgd en zelfverzekerd aan de start van je eerste triathlon staat.

N

Je van die bank afkomt en stopt met uitstellen, maar je er nu gewoon echt voor durft te gaan.

N

Je planmatig aan de slag kunt en niet het gevoel hebt dat je zomaar wat aan het doen bent.

N

Je op een leuke en positieve manier kunt bijdragen aan je conditie en gezondheid.

N

Je na drie maanden trots kunt terugkijken op de stappen die je hebt gezet.

N

Je andere beginnende triatleten kunt ontmoeten.

N

Je deze zomer nog die finishers medaille om je nek kunt hangen.

N

Het uiteindelijk toch niet zo ingewikkeld bleek te zijn en je had gewild dat je dit eerder had gedaan!

 laat mij je helpen 

iedereen is ergens begonnen.

Inmiddels staat mijn zevende triathlonseizoen al voor de deur. Waar ik me de laatste jaren vooral bezig heb gehouden met lange afstand triathlons, serieuzer materiaal en intensieve trainingsweken, ben ook ik gewoon ooit ergens zomaar begonnen. Zonder poespas, zonder geweldig plan, gewoon uit nieuwsgierigheid en plezier. 

Het was 2016 toen ik aan de start stond van mijn eerste achtste triathlon. Superspannend vond ik het. Geen idee wat me te wachten stond. Buiten mijn comfort zone maar hongerig naar het nieuwe avontuur. Het was een intense eerste ervaring waarin er ontzettend veel op me af kwam. Van de wasmachine tijdens het zwemmen tot een strafminuut omdat ik me tijdens de wissel niet aan de regels hield, en compleet gesloopt tijdens het looponderdeel. Toch wist ik het na de finish meteen ‘dit wil ik nog een keer!’.

ga gewoon doen, maar doe het slim.

Tot zover mijn persoonlijke ervaring, aan de andere kant hangt ook mijn professionele ervaring. Als sportfysiotherapeut, sporttrainer en -coach heb ik veel triatleten in de dop voorbij zien komen. Helaas niet allemaal even succesvol. De ene sporter trekt alles uit de kast en wil er net wat te hard voor gaan, met blessures of een te grote druk als gevolg. De andere sporter gaat er zonder plan in en ziet wel waar het schip strand, vaak ook niet op de plek waar je zou willen. Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf, ga gewoon lekker aan de slag, maar doe het wel slim. Zorg voor een plan, zorg dat je de regels kent en zorg dat je zonder blessures de finish over komt.

Mijn persoonlijke en professionele ervaring heb ik samengevoegd tot dit programma. Zo staat het beste van twee werelden voor je klaar.

De ervaring van anderen

Voor ik de cursus ging volgen twijfelde ik of ik het wel aan zou kunnen, of ik het zou kunnen combineren met werk en de kids. Nu ben ik blij dat ik dit traject gevolgd heb. De video’s en het trainingsschema hebben me erg geholpen. Ik heb inmiddels 3 zwemlopen uitgelopen en mijn eerste 1/8e triathlon gefinisht. Ik ben trots op wat ik al kan na deze korte tijd en blijf zeker doortrainen naar volgende triathlons!

Kelly W.

Ik wist niet zeker hoe hardlopen me zou afgaan, maar ik heb het dankzij het programma kunnen opbouwen op een verantwoorde en efficiënte manier. Daarnaast kan ik nu langere afstanden zwemmen en fietsen, en heb ik inzicht in hoe ik dit verder zou kunnen opbouwen. Het is mooi om te merken dat je snel vooruit kunt gaan in een korte tijd en ik zou het programma dan ook aanraden aan anderen die een eerste triathlon willen doen.

Trudy P.

Gaan met die banaan, uh fiets

Nadat je het programma hebt gevolgd:

9

Ben je de finishlijn van een achtste triathlon overgekomen.

9

Sta je lachend met je medaille naar je supporters te zwaaien.

9

Kun je terugkijken op een mooie voorbereiding zonder kleerscheuren.

9

Heb je gezien dat het zo ingewikkeld allemaal niet hoeft te zijn, en dat het vooral leuk is.

9

Heb je de kennis en ervaring om verder te gaan met deze sport.

9

En mocht je geen zin hebben in een volgende kun je deze toch mooi van je bucketlist afstrepen.

 de cursus 

De cursus ‘Yes, ik word triatleet’ is een online programma, opgebouwd uit 9 modules en een trainingsschema voor beginners richting een achtste/sprint triathlon van 12 weken. In elke module staat een thema centraal en krijg kennis, inzicht praktische voorbeelden en oefeningen. Het programma is zelfstandig en op eigen tempo te volgen.

;
I

module 1 

introductie in triathlon

Je eerste triathlonkriebels zijn ontstaan, maar wat weet je eigenlijk van deze sport? Tijd voor een kleine introductie in deze sport om die kriebels verder te laten groeien.

module 2 

doel, planning & periodiseren

Yes, je gaat het doen! Maar welke wedstrijd kies je? En hoe ga je komende periode indelen? Waar moet je rekening mee houden?

module 3 

wat heb je nodig?

Wat heb je nu eigenlijk echt minimaal nodig voor je eerste triathlon en welke (luxe) extra’s kunnen ook best nog even wachten? Na deze module heb je overzicht en kun je aan de slag.

module 4 

zwemmen

Informatie over techniek, training en het verschil met openwaterzwemmen. 

module 5 

fietsen

Informatie over techniek en training.

module 6

hardlopen

Informatie over techniek en training.

module 7 

de wissels

De vierde discipline in de triathlon, de wissel! Hier vindt je alles over de overgang van het zwemmen naar het fietsen, en het fietsen naar het lopen. 

module 8 

it’s raceday!

Het moment waar je afgelopen maanden voor hebt gewerkt, de wedstrijddag! Maar hoe zorg je ervoor dat vandaag alles samenkomt? En welke meest gemaakte beginnersfouten ga jij vooral niet maken?

module 9

evaluatie

Dat was het, je eerste triathlon zit erop! Hoe ging het? Hoe kijk je terug en hoe kijk je terug op het proces? Wat ga je hiermee doen in de toekomst?

 Klaar voor de start? Af! 

In drie maanden met een lach over de finish van je eerste triathlon

Ben je klaar voor de start, maar vooral ook klaar voor de finish? In het programma ‘Yes, ik word triatleet’ krijg je in drie maanden mijn framework, de kennis en het zelfvertrouwen om je eerste triathlon succesvol te finishen. 

Ooit zei ik: “zwemmen; blij als ik boven blijf, fietsen; ik heb er een hekel aan, hardlopen; oef dat is zo saai. Een triatlon: nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Inmiddels kan ik niet wachten tot mijn start.

Het programma heeft een balans aan mijn trainingen gegeven en ik zou het zeker aanraden aan anderen omdat het helder, duidelijk en laagdrempelig is. Je maakt duidelijk dat een (sprint) triatlon door iedereen kan worden gedaan en het niet een wedstrijd is tegen een ander, maar dat het een traject is voor jezelf, dat breng je op een hele fijne manier.

– Läso P. over het programma –

Maartje van Gestel, MSc.

Ik ben Maartje van Gestel (@maartjemariacom). Geboren en getogen in het gezellige Brabant en nu woonachtig in Breda. Ik ben afgestudeerd als master sportfysiotherapeut en werkte 4 jaar in een praktijk. Sporters door middel van training helpen naar een hoger niveau (of hun oude niveau) vond ik geweldig om te doen, maar ik voelde ook dat er nog meer veel bij kwam kijken. Ik haalde een diploma als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, werd certified Ironman trainer en hormooncoach. In 2019 bracht ik mijn eerste boek uit in eigen beheer; Plantaardig Presteren. Hiervan zijn inmiddels ruim 800+ boeken verkocht. In 2022 kwam daar mijn tweede boek Menstrueren en presteren bij.

Als sport- & gezondheidscoach heb ik inmiddels tientallen mensen mogen begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven en/of optimale sportprestaties. 

 wanneer is het programma ‘yes, ik word triatleet’ your way to go

;

Wanneer je overweldigd bent door alle informatie rondom triathlon en door de bomen het bos niet ziet. Waar begin ik?!

Wanneer je aan het einde van zomer baalt dat je die triathlon weer niet hebt gedaan.

Wanneer je als je, ondanks de spanning, staat te springen om voor die triathlon te gaan.

Wanneer je nog geen gebruik wil maken van een persoonlijke coach of daar de middelen niet voor hebt.

Als je andere beginnende triatleten wil leren kennen.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de cursus?

De cursus is vanaf nu individueel op ieder moment te volgen. 

ben ik goed genoeg om mee te doen?

Om het beginnersschema te kunnen volgen moet je kunnen zwemmen zonder verdrinkingsgevaar (schoolslag mag dus ook), moet je kunnen fietsen zonder zijwieltjes en kunnen wandelen zonder over je voeten te struikelen.

HOELANG HOUD IK TOEGANG TOT HET PROGRAMMA?

Je behoudt 1 jaar toegang tot de videolessen in de academie. Informatie en schema’s die je download uit de academie blijven van jou.

kan ik het programma op mijn eigen tempo volgen?

Ja dat kan. Wil je later starten met trainen dan kan dat. Je kunt er ook voor kiezen om de laatste 4-6 weken van het schema bijvoorbeeld nog een keer achter het schema te plakken voor een langere voorbereiding.

IK HEB DEZE OF DEZE BLESSURE, KAN IK TOCH MEEDOEN?

Heb je een nog actieve blessure en kun je niet pijnvrij bewegen dan is dit schema niet geschikt voor je. Uiteraard kun je wel de videolessen volgen en later starten met trainen wanneer je blessure over is. Loop je al langer met je blessure en heb je hier een persoonlijk behandelplan voor nodig? Neem dan contact met me op.

wordt het trainingsschema aangepast aan mijn persoonlijke wensen?

Nee. Het schema is deze cursus is een zorgvuldig samengesteld schema wat voor iedereen hetzelfde is. Wil je toch liever persoonlijke begeleiding en een programma wat volledig op jou is afgestemd? Kijk dan eens naar mijn coachingsmogelijkheden of neem contact met me op.

 Help Yes, ik word triatleet! 

Heb je over 5 jaar spijt als je het nu niet doet?

Zet de stap, waag de sprong en ga ervoor! 

Heb je nog een andere vraag?

Stuur hieronder je vraag in, ik zal dan via e-mail reageren.