Dagje Amsterdam + vegan hotspots

Op 24 oktober 2017 door Maartje

Het is al weer een tijdje geleden maar afgelopen zomer was ik in een dagje in Amsterdam, onze prachtige hoofdstad. Eerlijk, ik kom er niet vaak. Het is niet direct naast de deur, het is vaak erg druk en hier in het zuiden zijn ook hele leuke plaatsen om te bezoeken. Dit bezoekje had echter een speciale reden, ik ging mijn meter pindakaas ophalen. Kijk je mee?

 

Vanuit Breda vertrekken we met de trein richting Amsterdam. Voor vertrek heb ik al wat plekjes opgezocht waar ik graag even langs wil. Vanaf het centraal station wandelen we naar ‘Vegabond’. Een klein zaakje waar je verschillende sappen, smoothies en taartjes kunt eten. Daarnaast verkopen ze ook verschillende producten, producten die je niet in de normale supermarkt koopt. Ik hou ervan in dit soort zaakjes lekker rond te neuzen. Nieuwe onbekende producten zijn vaak de aanstichter voor hele nieuwe recepten in je eigen keuken. We namen beide een smoothie en een taartje, het werd carrot cake en chocolade taart. Ze waren beide echt heerlijk.

Na de taart liepen we verder richting de grachten en de negen straatjes. Het was lekke weer dus we genoten van het zonnetje en de gezellige winkeltjes. Vanuit daar gingen we verder richting de Haarlemmerdijk, ook echt een aanrader voor knusse winkeltjes. Bij Mimi Made kocht ik deze zilveren fiets oorbellen. En vervolgens aten we een lekkere lunch bij SLA. Hier eet je goed gevulde salades en heb je ook de mogelijkheid om je eigen salade samen te stellen, voor ieder wat wils dus.

Tussendoor poseren we nog even langs de grachten, voor een toeristische foto.

Onze wandeltocht gaat verder richting de Westergasfabriek. Vroeger was dit echt een gasfabriek maar tegenwoordig is het omgebouwd tot een terrein voor cultuur en recreatie. Er zitten verschillende leuke merken en eettentjes. Mister Kitchen werkt vanuit hier en daar maken we onze eerste stop. Ik ga mijn pindakaas ophalen, 1 hele meter! Als echte pindakaas liefhebber is dit toch wel een droom. Al die potjes pindakaas mochten met mij mee naar huis. Op de westergasfabriek kun je ook de winkel van Tony Chocolonely vinden. Hier je kun je alle repen proeven en repen. Ook de limited editions die je niet (meer) in iedere winkel vind. Hoewel ik eigenlijk propvol zat van de taart en de lunch kon ik het toch niet laten ook nog even een ijsje te eten bij ‘t ijscuypje. Uiteindelijk liepen we weer tonnetje rond terug naar het centraal station, wat nog een behoorlijke afstand was met een meter pindakaas op je rug ?

 

 

1 Reactie

  1. Astrid Roelen

    Mooie samenvatting van ons heerlijke dagje uit samen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.