De allerlekkerste vegan couscous salade! Bonduelle challenge #1

Op 4 april 2018 door Maartje

Oké, niet erg chique om zelf te zeggen misschien maar dit is echt de aller lekkerste vegan couscous salade die je ooit op hebt. Super snel en simpel te maken, veel groenten, veel smaak en veel bite. Daarnaast is dit ook het eerste recept wat ik maak in samenwerking met Bonduelle. De challenge van april is het maken van een recept met peulvruchten. Een eitje natuurlijk, aangezien die meerdere malen per week op mijn menu staan. In dit recept gebruik ik kikkererwten, direct ook een van mijn favoriete peulvruchten. Ze zijn een lekkere toevoeging voor deze salade en zorgen voor wat extra plantaardige eiwitten. Eetsmakelijk!

 

 

De allerlekkerste vegan couscous salade!
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 150 gram couscous
 • 1 courgette
 • 2 paprika's
 • 200 gram kikkererwten uit blik
 • 2 handjes rucola
 • 10 cherry tomaten
 • 100 gram granaatappel pitjes
 • paar takjes verse peterselie en koriander
 • zout en peper
 • citroensap
 • baharat kruiden (of een mengsel van paprika, koriander, kaneel, komijn en knoflook)
Zo maak je het
 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Was de courgette en paprika's, snij beide in blokjes.
 3. Bak de groenten in een koekenpan met een beetje olie en voeg de baharat kruiden toe. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
 4. Was de kikkererwten en maak deze goed droog.
 5. Halveer de cherry tomaten.
 6. Snij de peterselie en koriander fijn.
 7. Zet twee borden klaar en leg op beide een handje rucola.
 8. Verdeel hierover de couscous, de gebakken groenten en de kikkererwten.
 9. Maak af met de cherry tomaten en granaatappel pitjes.
 10. Voeg de verse kruiden toe aan de salade en sprenkel er nog wat citroensap over. Doe naar smaak eventueel nog wat peper en zout over de salade.

 

Macro’s voor het gehele recept
521 calorieën
23 gram eiwitten
86 gram koolhydraten
7 gram vet

Heb jij deze vegan couscous salade gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Groene pizza met edamame boontjes - Bonduelle Challenge 2 - de menukaart van maart - […] recept in samenwerking met bonduelle. Vorige maand was het onderwerp peulvruchten en maakte ik een couscous salade met kikkererwten,…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.