In mijn stories liet ik afgelopen week zien dat ik trotse eigenaar ben geworden van een bosch vitamaxx vacuum blender. Ik vroeg jullie wat voor soort recepten jullie wilden zien en er werd veelvuldig gevraagd om gezonde recepten en lekkere groene smoothies. Dus ik ging aan de slag en deel hierbij het recept voor de groene smoothie die wel lekker is. Geen hele groene smaak, geen overdreven zoete smaak maar gewoon met een beetje pit. En natuurlijk is hij ook mega gezond dus geniet er vooral extra van. 🙂

De groene smoothie die wel lekker is
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, tussendoor
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 2 (bevroren) bananen
  • 250 gram diepvries mango
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 ml plantaardige melk
  • 1 citroen
  • stukje verse gember (geschild ongeveer 10 gram)
Zo maak je het
  1. Doe het fruit met de helft van de spinazie en de melk in de blender.
  2. Blend door tot een gladde massa.
  3. Voeg nu de rest van de spinazie toe samen met het sap van 1 citroen en de geschilde gember.
  4. Blend nogmaals tot een mooie gladde en dikke smoothie.
Opmerkingen
Maak er een smoothie bowl van voor wat meer verzadiging en een wat steviger ontbijt. Direct opdrinken en/of meenemen? Voeg dan wat havermout toe voor het blenden voor een vullender geheel.

Macro’s per smoothie zonder topping

Heb jij deze groene smoothie gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren