De trainingsweek van.. Miny Verheij #1

Op 17 februari 2019 door Maartje

Trainen voor een triathlon blijkt toch wel het grootste vraagstuk voor velen van jullie, dat ondervond ik weer na mijn blog van vorige week over trainen. Zoveel reacties en vragen die er kwamen dat het hoog tijd was om wat meer trainingsideeën met jullie te delen. De starten met triathlon serie gaat volgende week verder maar deze week begin ik alvast met ‘de trainingsweek van’. 

In de trainingsweek van geef ik andere sporters het woord en nemen we een kijkje in hun trainingsweek. Hoeveel sporten zij, doe delen zij dit in en hoe houden ze het vol? Vandaag is het de beurt aan Miny Verheij.

Ik ben Miny Verheij, 36 jaar en ik kom uit Leeuwarden. Ik ben getrouwd met de allerliefste vrouw en samen hebben wij 2 pleegkinderen van 4 en 12 jaar. Ik ben verslaafd aan hardlopen, zwemmen en wielrennen. Ik ben dit jaar gestart met het doen van triatlons en was meteen hooked! Daarnaast loop ik ook nog steeds graag halve en hele marathons. Op 14 oktober sta ik dan ook aan de start van de marathon van Eindhoven en in april volgend jaar loop ik de marathon van Parijs. Ik droom er van om ooit een Ironman 70.3 en een ultra trail wedstrijd te doen. Naast dat ik zelf graag sport geef ik ook training aan andere fanatiekelingen. Ik geef 2 keer per week bootcamp voor The Bootcamp Club, ben hardlooptrainer en kinderyoga juf.

Waar train je momenteel voor? Wat zijn je doelen?

Het triatlonseizoen zit er net op, dus dat betekent tijd om te werken aan mijn verbeterpunten. Vooral op het zwemonderdeel kan ik nog veel verbeteren. Ook wil ik de komende tijd meer aandacht besteden aan mijn kracht, zodat ik ook sterker word op de fiets.

En ik ben bezig met de laatste trainingsweken voor de marathon van Eindhoven. De lange duurlopen zitten in de benen, dus het is nu vooral belangrijk om fit en heel te blijven en geen gekke dingen meer te doen.  Inmiddels heeft Miny de marathon gelopen met een tijd van 3:43!

Hoe ziet een trainingsweek bij jou er gemiddeld uit? Train je volgens een vast schema of wissel je per dag/week?

Het is altijd een beetje puzzelen met mijn trainingen, omdat ik deze rondom mijn gezin en werk moet plannen. Ik start de week eigenlijk altijd met een lange duurloop, dit is mijn vrije dag en dan heeft niemand er thuis ‘last’ van. Op dinsdag begint mijn dag om 6:00u, ik doe dan eerst een herstelloopje om vervolgens het zwembad in te duiken. Ik vind koppeltrainingen het allerleukste om te doen! Sowieso vind ik de afwisselende trainingen van de triatlon erg leuk.

De rest van de week wisselt qua indeling, maar er staat meestal nog een interval- en tempotraining voor het lopen in het schema, een zwemtraining gericht op het verbeteren van mijn techniek of een fietstraining. De ene week doe ik een langere rit op duurtempo, de andere week een fietstraining met tempoblokken.

Train je met een club, een groep of alleen?

Ik train het meest alleen, omdat dit wel zo praktisch is, maar zo nu en dan probeer ik ook met anderen te trainen. Samen ga je vaak net wat harder of verder en ik vind het ook leerzaam om met anderen te trainen. Een vriendinnetje doet al langer aan triatlon en is hier ook erg goed in, van haar krijg ik bijvoorbeeld regelmatig tips en tricks voor het zwemmen.

Wat is jou favoriete moment van de dag om te trainen?

Ik ben echt een ochtendmens! Het liefst train ik dan ook nog voor het ontbijt. Dan is het nog rustig op straat en in  het zwembad en na een earlybird training stuiter ik de hele dag van de energie.

Hoe zorg je ervoor dat je je trainingen daadwerkelijk uitvoert? Zijn er ook momenten waarop je geen zin hebt en hoe ga je hier dan mee om?

Ik heb eigenlijk altijd zin om te trainen en moet soms juist afgeremd worden. Als ik een keer geen zin heb om te trainen, kijk ik dan ook waar dit aan ligt. Is mijn lijf moe, heb ik te hard getraind? In dat geval is het volgens mij juist verstandig om even gas terug te nemen.

Of ben ik gewoon een beetje lui? Wat mij dan helpt is een rondje op Instagram te doen, als ik zie dat andere mensen lekker getraind hebben, heb ik zelf vaak ook weer zin om te trainen. En een doel voor ogen hebben houd mij ook gemotiveerd. Iedere training is een stapje dichter bij je uiteindelijke doel.

Zoals je wellicht merkt heeft Miny deze blog al een tijdje geleden geschreven. Inmiddels is haar manier van trainen wat veranderd maar hier kun je alles over lezen op haar instagram @shortymoves. Miny, heel erg bedankt voor je inbreng! 

Vond je dit een leuke blog? Laat het me dan zeker even weten in de comments of via instagram. Mocht je nog triathleten weten waar je ook wat meer over zou willen weten, kom maar door! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.