Een nieuwe fiets!

Op 30 april 2019 door Maartje

Gisteren liet ik in een instagram story al een sneek preview zien maar vandaag deel ik het officieel met je, ik heb een nieuwe fiets! In deze blog vertel ik je er wat meer over en deel ik ook de verhalen achter mijn fietsen.

Eerst even terug naar mijn ‘oude’ fiets. De cervélo waar ik vorig jaar seizoen op ben gaan rijden. Mijn allereerste échte tijdritfiets, in de jaren daarvoor reed ik met mijn racefiets en een opzetstuur. Daar was ook helemaal niets mis mee, maar van deze fiets ging mijn hart sneller kloppen. Hoewel deze fiets voor mij als nieuw voelde, is hij stiekem al 10 jaar oud. Mijn vriend fietste erop bij de nieuweling in 2009 en 2010. Ik leerde hem kennen terwijl hij er rondjes op reed en zag hem er ook Nederlands kampioen tijdrijden op worden. 2 jaar later ging hij op een andere tijdritfiets rijden en deze cervélo was over maar voelde nog een beetje als een museumstuk. Dat ik er nu uiteindelijk op mocht gaan rijden was dan ook best een eer. Vorig seizoen heb ik er met heel veel plezier op gereden en er vooral ook heel goed voor gezorgd. Toch waren er een aantal dingen die bleven steken. Ondanks verschillende aanpassingen zat ik er niet helemaal lekker op. Het stuur werkte niet voor mijn armen en mijn billen werden erg snel moe.

Voor dit seizoen, waarbij ik nog langere afstanden op de fiets zou maken, wilde ik graag dat alles helemaal perfect zou zitten. Ik was al een tijdje opzoek naar een nieuw stuur om mijn houding te optimaliseren maar kon tot op heden niets vinden. Aangezien mijn vriend inmiddels gestopt is met fietsen ontstond het idee om het stuur van zijn fiets op de cervélo te zetten. Dat leek mij een top plan en ik was blij. Toen kwam daar het voorstel of ik dan niet gewoon helemaal op zijn fiets wilde gaan rijden. We hebben dezelfde framemaat dus met wat aanpassingen zou ik er perfect op kunnen. Zo gezegd zo gedaan en vorige week woensdag stond ik in de fietsenwinkel te kijken naar mijn ‘nieuwe fiets’. Helemaal aangepast op mijn maat door profile Kramer en mét elektrisch schakelen. Gisteren haalde ik de fiets op en was ik tijdens mijn proefrondje al direct verkocht. Jup, deze Giant en ik gaan de allerbeste vrienden worden.

Hieronder heb ik nog een korte bonusvideo voor je met de fietsmeting die ik vorig jaar deed en het verschil tussen mijn oude en nieuwe fiets.

Ben je benieuwd naar meer actiefoto’s? Die zullen uiteraard in de komende periode op mijn instagramfeed verschijnen. Over minder dan 2 weken is mijn eerste triathlon van het seizoen en ik kan alvast niet wachte om erop de gaan strijden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.