Florida road trip reisgids & Miami

Op 13 juli 2018 door Maartje

Inmiddels is het alweer een hele tijd geleden dat ik mijn reisgidsen met jullie heb gedeeld. Er staan een aantal blogs over Australië op mijn blog maar ik heb hier nog veel meer mooie plekjes bezocht. Ook in Amerika ben ik nu een aantal keer geweest en daar staat gewoon nog helemaal geen blogs van online! Tijd om daar verandering in te brengen. Vandaag deel ik mijn Florida road trip reisgids met jullie. Ik laat zien welke route wij afgelopen december hebben afgelegd door Florida in een camper. Ik eindig met wat leuke plekken in Miami. Kijk je mee?

 

 

De start van dit avontuur ging niet helemaal zoals gepland. Door de sneeuwval in Nederland werd onze vlucht naar Miami geannuleerd. Uiteindelijk vlogen we 1,5 dag te laat naar Amerika. Dit had invloed op onze reisplannen. We hadden vooraf een route uitgestippeld maar helaas hebben we deze wat moeten inpassen. Eenmaal aangekomen in Amerika ben je verplicht een nacht te slapen voordat je een auto of camper kunt huren. Dat deden wij dus vast in Little Havana in Miami, hier lees je later meer over. De volgende dag zijn we met het openbaar vervoer naar de RV ophaal locatie gegaan. Dit kan vaak pas vanaf de middag waardoor je de eerste dag wellicht niet te veel kilometers moet rekenen.

Dag #1

Op de eerste middag reden we Miami uit richting Fort Lauderdale. Dit is een plaats ten noorden van Miami waar je lekker langs de zee of de river kunt lopen. Daarnaast is Las Olas een gezellige plek om een hapje te eten of wat te winkelen. De sfeer is erg gezellig en het is leuk om hier even een paar uurtjes rond te hangen. Langer dan dat was wat ons betreft niet nodig. Hierna hebben we onze eerste nacht geslapen in Jonathan Dickison State Park. Sowieso zijn de state parks een absolute aanrader om te verblijven. Voor een paar dollar parkeer je hier je RV op een camping midden in de natuur.

 

Dag #2

De volgende dag zijn we verder langs de kunst naar het Noorden gereden. Het plan was om helemaal naar Sint Augustine te gaan maar dit was helaas niet meer haalbaar omdat we een nachtje minder hadden. We reden door tot Daytona Beach. Dit is dé plek in Amerika waar je met je auto over het strand mag rijden. We zijn op die manier naar Ormond beach gereden om daar nog even aan het strand te liggen. Het strand hier aan de Oost kust was nog wel wat aan de koude kant om te zwemmen. Iets meer land inwaarts reden we door naar Tomoka State park. Hier zouden we ‘s nachts blijven slapen maar voor het donker werd zijn we hardlopend het park nog gaan verkennen.

 

Dag #3

De volgende ochtend vertrokken we vroeg om richting Orlando te rijden. Dit is dé plek als het gaat om attractie parken en een bezoek aan World Disney kon absoluut niet uitblijven. Mocht je tijd hebben kun je je de hele week vermaken hier. Wij hadden echter maar een dag en besloten naar het Magic Kingdom thema park te gaan van Disney. Je staat een behoorlijke tijd in de rij voor je extreem dure kaartje maar eenmaal binnen ben je dat vergeten. Het kasteel was echt magisch om te zien en de hele dag verliep in een blije roes. Hou wel rekening mee met drukte en hele lange wachtrijen. ‘s Avonds sliepen we bij Kissimmee RV Park. Hier was ook een outlet winkel centrum tot laat open waar we nog wat zijn gaan winkelen.

 

Dag #4

De volgende dag besloten we het om het wat rustig aan te doen. We reden door naar het Westen en kwamen via Tampa bij Clear Water Beach. Het was heerlijk weer en het zee water was hier ook een stuk helderder en warmer. Hier lagen we de hele middag gezellig tussen de locals. Een absolute aanrader voor een lekkere dag strand. ‘s Avonds reden we door naar het Myakka River State Park om de nacht door te brengen.

Dag #5

Het Myakka River State Park was het grootste park waar we tot die nacht hadden geslapen. ‘s Ochtends kozen we ervoor om weer een stukje hard te lopen en het park verder te bekijken. Aan de waterkant lagen een heleboel krokodillen en op deze manier zagen we ze voor het eerst in het wild. De middag brachten we door in Naples, een stadje waar de mooiste huizen staan en waar je lekker aan het strand kunt liggen. ‘s Avonds sliepen we bij Collier Seminole State Park.

 

 

Dag #6

We moesten nog een klein stukje rijden om bij Everglades City uit te komen. Vanuit het westen kun je hier de Everglades in. De krokodillen hadden we inmiddels zelf dus al gespot maar we kozen er toch nog voor een Airboat tocht te maken. Dit zie je overal in de Everglades en is echt ontzettend leuk. Je komt op deze manier de Everglades veel dieper in dan je met een auto kan. Daarnaast spot je nog meer krokodillen en zoef je lekker over het water. Na de tocht zijn we door gereden om via Homestead met de RV verder de Everglades in te kunnen. Het allerverste puntje hier is Flamingo en hier reden we heen. Helaas was dit door de orkaan een beetje weggevaagd. Langzaam reden we terug richting Long Pine Key om ondertussen te stoppen en verschillende trials te lopen. ‘s Nachts sliepen we ook op Long Pine Key waar geen elektriciteit was en geen douches. Verder waren zij pas net weer open na de orkaan en was het nog erg rustig. De sterren, de volgens en verder was er niets, heerlijk.

 

Dag #7

Redelijk vroeg gingen we er weer vandoor de volgende ochtend. The Keys zijn erg populair en hier moesten wij dan ook zeker heen. In één ruk reden we helemaal naar Key West, het meest zuidelijke puntje. Onderweg wordt je getrakteerd op prachtige uitzichten en bruggen over zee. Key West zelf is een leuk en sfeervol dorpje waar de bergen toeristen je wel een beetje in de weg lopen. Je eet er de beroemde key lime pie en winkelt wat. Echt aan het strand liggen viel hier een beetje tegen. Het plan was om halverwege de keys te stoppen en te blijven slapen maar uiteindelijk besloten we helemaal terug te rijden naar het vasten land. Bij Lenny & Perry campground verbleven we de laatste twee nachten. We zwommen wat, ruimde de camper op en relaxte wat tussen de vakantie vierende ouderen. Een hele fijne plek om je road trip af te sluiten en maar een paar km waar we de volgende ochtend vroeg onze RV weer moesten inleveren.

 

Dag #8 t/m 12 : Miami do to’s

South Beach

De laatste 4 nachten verbleven we in een hotel aan south beach. We hadden heel bewust gekozen om lekker aan het strand te slapen en de stad in te kunnen als we dat zouden willen in plaats van andersom. South beach is een plek waar iedere toerist gaat kijken maar toch was het helemaal niet vervelend druk of onprettig. De sfeer is ultiem chill en je wil hier het liefst voor altijd blijven. Gezellig tentjes om te eten, clubs en barretjes om uit te gaan, winkel centra om lekker te winkelen. alles is aanwezig. Voor een paar dollar huur je een aantal uur een fiets (beach cruiser) en rij je helemaal langs de kustlijn. Je hoeft je hier geen moment te vervelen.

 

Wynwood

Terug het centrum van de stad in, is Wynwood een erg leuke wijk. Dit is een beetje de hipster buurt van Miami en je vind hier ontzettend veel hippe eettentjes en street art. Stap binnen in de wynwood walls voor de mooiste muurschilderingen en de kleurrijkste foto’s. Zak the baker, salty donut en bunnie cakes zijn absolute aanraders om lekker te lunchen of te snoepen.

 

 

Brickell

Brickell vond ik een erg leuke wijk om lekker te winkelen. Je hebt er ook grote shopping centra maar ook leuke kleine winkelstraatjes. Breng zeker een bezoek aan DIRT voor de lekkerste ontbijtjes en lunches.

Little Havana

Little Havana stond overal op de lijstjes met aanraders. Dit is een beetje Cuba in het klein wordt gezegd. Zelf vonden wij dit een beetje tegenvallen. De gekleurde huisjes en cigaren winkels hebben echt wel wat maar de sfeer in de wijk was niet zo fijn. Het domino park was leuk om vanaf een afstandje even te bekijken maar reken er echt niet op dat je wordt uitgenodigd om binnen te komen.

 

Het reizen door Florida was een onvergetelijke beleving. Ik kan het iedereen aanraden en ook het gebruik van een camper is heerlijk. Deze mooie reis heb ik inmiddels vastgelegd in een fotoboek. Via www.fotofabriek.nl downloadde ik de offline software waardoor ik dit fotoboek lekker in de trein heb gemaakt. Thuis met de Wifi verbinding doorsturen en voor je het weet heb je een mooi fotoboek in huis.

 

 

Wil je weten wat ik deze zomer allemaal ga doen? Hou dan zeker mijn instagram in de gaten. 

Wat denk je? Is Florida ook wat voor jou? 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.