Fluffy tofu pancakes

Op 14 augustus 2020 door Maartje

Weekend betekent voor mij pancakes! Zo’n goede stapel pancakes met fruit en andere toppings. Op mijn blog zijn al verschillende pannenkoek-recepten te vinden, maar het was tijd voor iets nieuws. Ik zie regelmatig recepten voor eiwitrijke pannenkoeken voorbij komen met eiwitpoeder, maar ik dacht dat dat ook anders moest kunnen. Ik ging wat experimenteren en uiteindelijk kwamen daar deze ultieme vegan fluffy tofu pancakes uit. Klinkt misschien gek die tofu, maar je proeft hier echt niets van terug en deze pancakes zijn mijn nieuwe favoriet! Kijk je mee naar het recept voor deze vegan fluffy tofu pancakes?

 

eiwitrijke pancakes

 

5.0 from 1 reviews
Fluffy tofu pancakes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, brunch
Aantal porties: 2-3
Ingrediënten
 • 315 gram firm tofu
 • 1 banaan
 • 1 tl vanille
 • 2 tl citroensap
 • 250 ml plantaardige melk
 • 250 gram speltmeel
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • 200 ml plantaardige melk
Zo maak je het
 1. Laat de tofu uitlekken en knijp voorzichtig uit. Hij hoeft niet helemaal droog of geperst te zijn.
 2. Blend de tofu, banaan, vanille, citroensap en de eerste 250 ml melk tot een yoghurt. Roer in een andere kom het meel, de kaneel, het bakpoeder en de baking soda door elkaar.
 3. Roer nu de tofuyoghurt door het meel.
 4. Doe dit zo goed mogelijk en voeg dan beetje bij beetje de overige melk toe.
 5. Roer tot een glad beslag.
 6. Zet een pan op het vuur en laat goed warm worden. Verdeel met een eetlepel hoopjes in de pan maar laat ze niet helemaal uitlopen. Leg bijvoorbeeld een spatdeksel op de pan om de pancakes van binnen wat sneller gaar te alten worden.
 7. Als de pancakes aan de bovenkant droog zijn draai je ze om en bak ze nog even.
Opmerkingen
De pancakes zijn het lekkerste als ze nog arm zijn, als ze afkoelen zal er wat lucht uitgaan en zullen ze wat minder fluffy zijn.

vegan fluffy tofu pancakes

Heb jij deze fluffy tofu pancakesgemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

2 Reacties

 1. Annemarie

  Ben gek op jouw recepten. Veel whole foods, maar niet zo standaard. Ga deze snel maken! Vanavond weer de spicy rijstsalade.

  Antwoord
  • Maartje

   Ah wat fijn om te horen, dankjewel! En eetsmakelijk vast 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.