Gelukkig Gezond! 

Hét allesomvattende programma om te gaan kiezen voor jouw gezondheid en geluk. Werk aan een geweldige relatie met eten, bewegen en je lijf. Bouw aan gezonde gewoonten rondom eten, bewegen, ontspannen en meer.

maandag start ik weer opnieuw, en nu gaat het me wel lukken.

Hoe vaak heb jij jezelf dit al verteld?

En als dat vaak is, hoe gek is het dan dat je toch steeds weer denkt dat het deze keer anders zal zijn? En hoe stom is het dat je dan steeds weer teleurgesteld bent, omdat het voelt alsof je hebt gefaald met een gebrek aan wilskracht?

En zo gek is dat ook helemaal niet. De wereld om ons heen gaat zo ontzettend snel en je wil graag bijblijven. Een mooie studie afronden, het goed doen op je werk, gezond eten, regelmatig bewegen en natuurlijk ook sociale dingen blijven doen met je vriendinnen. Tijd voor jezelf maken schiet er daarbij soms bij in.

Maar je weet ook dat het niet te doen is om al die ballen hoog te houden. Je zoekt een balans. Een balans in je gehele leefstijl, maar wellicht springt daar een bepaald stukje voor jou nog extra uit. En hoe fijn zou het zijn als die balans niet gericht is op zo veel mogelijk controle, zonder dat je keer op keer moet ‘opletten’ of weer de nieuwste dieet trend of sport moet uitproberen. Nee, gewone gezonde gewoonten waar jij je leven lang nog mee vooruit kunt.

Zeg maar dag tegen schuldgevoelens, zeg maar dag tegen onrust rondom eten, zeg maar dag tegen diëten, zeg maar dag tegen eetbuiten en emotie eten, zeg maar dag tegen geen zin om te sporten of geen rustdag durven nemen, zeg maar dag tegen jezelf voorbij lopen, zeg maar dag tegen alles-of-nietsen, zeg maar dag tegen jezelf niet durven aankijken in de spiegel en zeg maar dat tegen het gevoel dat je continue de touwtje weer strakker moet aantrekken.

Zeg hallo tegen je gezonde en gelukkige jij.

{

“stap voor eens en altijd uit de dieet en fitness achtbaan!”

Klinkt dit herkenbaar?

N

Gezond eten gaat een paar dagen goed, maar daarna krijg je weer die ontstilbare trek en snaaibuien.

N

Weet je best wat gezonde producten zijn, maar toch lukt het maar niet om gezond eten vol te houden op de lange termijn.

N

Of je weet niet wat gezonde producten zijn en wordt in de supermarkt overweldigd door de keuze. Om nog maar niet te praten over de overweldigende hoeveelheid tegenstrijdige informatie op internet.

N

Je hebt al verschillende diëten geprobeerd (koolhydraatarm, shakes, calorieën tellen, weight watchers, etc.). Soms verloor je daarmee gewicht, maar het gewicht is er niet afgebleven. 

N

Je hebt het idee dat je altijd met eten bezig moet zijn. Van ‘wat ga ik eten bij mijn volgende maaltijd’ naar ‘vanaf maandag ga ik met dieet X aan de slag’. 

N

Je voelt je schuldig als je toch wat ongezonds eet, of iets wat niet binnen de ‘regels’ past. Dit heeft je dag verpest en je hebt de neiging dit te moeten compenseren.

N

Je hebt een alles-of-niets mentaliteit, je stort je helemaal op je nieuw eet- of sportschema en wil dit perfect doen. Als het dan niet zo perfect gaat, voelt dat als balen, baal je van jezelf en blijf je vaak met niets achter.

N

Je wil wel graag gezonder leven, een gezondere relatie met eten en je lijf, maar je hebt geen idee hoe, er lijkt maar geen patroon dat écht past bij jou. 

N

Je vindt het moeilijk om de juiste (realistische) doelen te stellen en hier gemotiveerd en geduldig aan te blijven werken.

N

Je wil een positief gevoel overhouden aan sporten en bewegen, en het niet alleen doen omdat het moet.

N

Maar het moet wel gebeuren, want soms weet je gewoon echt niet waar je überhaupt te tijd vandaan moet halen om gezond te eten, te sporten en te ontspannen. 

N

Je bent vaak druk en kan dingen niet overzien, je loopt achter de feiten aan en uitrusten schiet er vaak bij in.

N

Het is al lang geleden dat je met een trots gevoel in de spiegel hebt gekeken. Je hecht meer waarde aan de weegschaal, al maakt die je vaak ook niet bepaald blij.

N

Al voel je je gedurende bepaalde weken van de maand wel beter dan in andere weken. 

N

Je bent er helemaal klaar mee, je verdiend zoveel beter en je verdiend het om goed voor jezelf te zorgen.

Ben je nu heftig ‘ja’ aan het knikken?

Dan is mijn online programma ‘gelukkig gezond’ zeker iets voor jou!

7

 want stel je eens voor,

Hoe zou het zijn als..

$

Je gezondheid en geluk gaat ervaren op zowel fysiek als mentaal vlak.

$

Je ook grijs kunt denken, in plaats van zwart-wit.

$

Je meer rust en vrijheid gaat ervaren, zonder die obsessieve gedachten over eten en sporten.

$

Je schaamteloos kunt genieten, zonder schuldgevoel achteraf of de drang om te compenseren.

$

Je zelf expert wordt op het vlak van gezond leven, en je je in de toekomst niet meer laat vangen door diëten en hypes.

$

Je stopt met die eetbuien en emotie eten.

$

‘Geen tijd’ geen excuus meer is om niet te gaan sporten of gezond te eten.

$

Je tijd en energie overhoudt voor jezelf en leuke dingen.

$

Je weer zelfvertrouwen hebt en kunt stralen. Je zorgt goed voor je lijf en hebt het lief, zonder dat het voelt als een ‘moetje’. 

$

Je het vertrouwen hebt dat dit ook voor jou haalbaar is, en dat het ook nog leuk kan blijven!

 laat mij je helpen 

Het begon zonder dat ik het door had.

Een heel groot gedeelte van mijn leven was ik helemaal niet bezig met mijn gewicht, mijn uiterlijk en mijn gezondheid. Ik hield van sport, was veel buiten en daarmee waren die andere punten eigenlijk prima. Tot ik uit liefde voor sport steeds meer ging bewegen en ik er uiteindelijk ook achter kwam dat mijn lichaam daarmee veranderden. Waar ik me eerst nooit druk kon maken om mijn lijf, vond ik het nu ineens wel een ding en wilde ik die progressie ook vooral vasthouden. Ik ging steeds meer voedingsmiddelen wegstrepen, ging onderscheid maken tussen ‘slecht’ en ‘goed’ eten en stond vaker op de weegschaal. Mijn gewicht en uiterlijk werden steeds meer een obsessie en mijn relatie met eten en bewegen verslechterden. Ik dacht dat ik goed bezig was, want ik had inderdaad mijn gewicht onder controle.

Maar een slank voorkomen betekent niet dat je automatisch ook gezond en/of gelukkig bent. Ik verloor mijn menstruatie, at liever niet bij andere mensen thuis en ging af en toe helemaal los op repen chocolade. 

restricties en diëten zijn niet de oplossing, een goede gezondheid wel.

Het duurde even, maar uiteindelijk kwam het besef dat fysieke en mentale gezondheid nummer 1 zijn. In plaats van focussen op gewicht ging de focus weer op goed zorgen voor mezelf, balans houden en genieten van sporten. Ik leerde weer luisteren naar mijn lichaam, er van te houden en het respect te behandelen. Dit bleek uiteindelijk zelfs ook de beste resultaat op te leveren.

Ik ben dus ervaringsdeskundige, maar ook gecertificeerd gezondheidsprofessional en liefhebber van de wetenschap. Deze combinatie maakt dit programma extra uniek en waardevol.

Je hoeft geen dieet te volgen, calorieën te tellen, voedingsmiddelen te schrappen, sporten om te verbranden, te balen van jezelf of je schuldig te voelen. En dat gun ik jou ook!

”Toen ik hoorde dat Maartje een vorm van coaching aanbood was ik erg enthousiast. Deels door haar ben ik geïnspireerd geraakt om aan triatlons deel te willen nemen. Dankzij haar heb ik geleerd dat je niet altijd veel, lang en vol gas hoeft te gaan trainen om beter en sneller te worden, rust is net zo belangrijk. Ook op voedingsgebied heeft zij mij veel geholpen en nog steeds. Dankzij alle gekregen informatie ben ik nu beter in balans met voeding- en sporten ik ervaar ik veel meer energie en een sneller herstel door de week heen. Ze is er als ik haar nodig heb en houdt altijd rekening met mijn wensen. Ze is een echte coach en ondanks de afstand tussen ons leer ik alsnog enorm veel van haar.”

– Hymke, over werken met mij

 Gelukkig Gezond! 

START YOUR HEALTHY HABITS FOR LONGTERM HEALTH & HAPPINESS

In 11 weken krijg je met mijn framework de kennis en het zelfvertrouwen om je leefstijl te transformeren, zodat jij een gezonder en gelukkiger leven kunt gaan leiden en een mindset ontwikkeld om de juiste keuzes te maken die gaan en blijven werken voor jou. 

N

Je bouwt aan een geweldige relatie met eten, bewegen en jezelf.

N

Je leert weer luisteren naar je lichaam en je vindt het vertrouwen terug in jezelf.

N

Je zegt vaarwel tegen regels, restricties en schuldgevoelens. 

N

Je gaat doen en blijven doen. Hallo gedragsverandering en nieuwe, gezonde gewoontes.

N

Je krijgt ruim 8 uur aan videolessen, een uitgebreid werkboek met oefeningen en opdrachten en toegang tot de online community.

Simpelweg alles wat jij nodig hebt voor een gezond en gelukkig leven! 

“Je hoeft niet de hele weg te zien, om de eerste stap te zetten.”

Nadat je mijn programma hebt gevolgd:

5

Heb je een relaxte relatie met eten en sporten. 

5

Kun je een gezonde balans vinden tussen zorgen voor jezelf en genieten. 

5

Kun je luisteren naar je lichaam en die signalen ook respecteren.

5

Kun je weer trots zijn op jezelf en heb je meer zelfvertrouwen.

5

Heb je overzicht en past jouw gezonde leefstijl helemaal in jouw leven.

5

Is gezond leven geen struggle meer maar een feestje!

 de MODULES 

Het programma is opgebouwd uit 11 modules.
In elke module staat een thema centraal en krijg kennis, inzicht praktische voorbeelden en oefeningen. 

;

01. 

doelen stellen & motivatie vergroten

Allereerst, waarom ben je hier? In deze les kijken we naar je huidige situatie en je gedroomde eindput. We stellen een doelstelling op en kijken naar de motivatie daarachter. 

02. 

mindset shift

Welke gedachten en overtuigingen heb jij (onbewust)? De eerste stap in het proces is het maken van een shift naar een mindset die jou wél gaat helpen. In deze les vertel ik je er alles over komen we met een aantal praktische opdrachten achter jou patronen.  

03. 

intuïtief eten

Wanneer je je huidigste situatie hebt onderzocht, weet waar je heen wil en open staat voor die mindset shift, zoomen we verder in op je eetgewoontes. In deze les vertel ik je de principes van intuïtief eten en ontdek je hoe je her zelf mee aan de slag kunt. 

04. 

kennis van eten

Nu je vanuit een betere mindset met eten bezig kunt zijn en kunt luisteren naar de signalen van je lichaam, leer ik je in deze les ook graag wat feitelijke dingen rondom voeding. Van het kiezen van producten in de winkel naar het bouwen van complete en vullende maaltijden, we doen het hier. 

05. 

eetbuien & emotie-eten

Een hele extra module rondom eetbuien & emotie-eten. In deze les krijg je inzicht in jouw patronen en snap je waarom je bepaalde keuzes maakt. Door dit helder te hebben, kun je makkelijker kiezen voor alternatieven. Uiteraard geef ik je die alternatieven en ga jij aan de slag met de uitvoering.

06.

bewegen & sporten

In deze module kijken we naar de impact van bewegen en sport op je gezondheid en op je gemoedstoestand. Hoe wordt bewegen geen ‘moetje’ en hoe kun je (weer) gaan genieten van beweging en sport? Net zoals bij de modules rondom eten staat het luisteren naar je lijf hierin centraal. 

07. 

happy hormones

We gaan het hebben over hormonen! We kijken naar hormonen in het algemeen en jouw menstruatiecyclus. Wat voor impact deze mogelijk heeft op jouw leven? En wat doe je met deze kennis in de praktijk? Na deze module ken je alle ins & outs en weet je hoe je hier gebruik van kunt maken in je leven.  

08. 

zelfzorg

Tijd om bij jezelf in te checken om te zien wat jij nodig hebt om nog meer balans te creeëren. In deze module gaan we kijken hoe jij in de drukte van de huidige maatschappij goed voor jezelf kunt blijven zorgen. Hoe kun je ontspannen, wanneer pak je rust, hoe verdeel je je energie en hoe zeg je ‘nee’ als dat nodig is? Na deze les durf jij jezelf weer op #1 te zetten!

09.

zelfliefde

Goed voor jezelf zorgen is een teken van zelfliefde, maar hoe leer je nou echt van jezelf te houden? Ook als je een dag wat minder lekker in je vel zit? Hoe kun je blij zijn en blijven met jezelf? In deze module werken we aan je zelfvertrouwen, oefenen we met zelfcompassie, omgaan met negatieve gedachten en dankbaarheid. Because you’re worth it.

10. 

plan like a boss

Nu je alles weet over jouw lijf en hoe je daar mee om wil gaan, is het tijd om ook realistisch in je agenda te krijgen. In deze module leer ik je plannen als een baas, maar waken we er ook voor dat er geen ruimte meer overblijft voor flexibiliteit en spontane plannen. Na deze les heb je overzicht en ervaar je meer rust.

11. 

doen en blijven doen

We zijn aangekomen aan het einde! Maar hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat met alle inzichten en kennis die je hebt opgedaan?! Tijd om in deze les van die nieuwe gewoonten automatische patronen te maken. 

Bonus

cursus vegan in vier weken

Als bonus krijg je van mij toegang tot de cursus Vegan in Vier weken. Hierin leer ik je meer over een volwaardig plantaardig voedingspatroon en krijg je 4 voorbeeld weekmenu’s met boodschappenlijstjes en recepten.

{

love yourself enough to live a healthy lifestyle.”

Ik was zelf al een tijdje bezig met sporten, alleen wist ik dat ik ook iets moest gaan veranderen aan mijn voedingspatroon als ik een volgende stap wilde maken in mijn proces naar fit worden. Ik ben daarvoor een traject gestart met Maartje en ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb echt meer inzicht gekregen in wat ik allemaal naar binnen krijg door mijn voeding beter te bekijken en plannen. Door simpele aanpassingen in je voeding kan je eigenlijk al een stuk gezonder eten. Ik heb mijn voedingspatroon op een manier aangepast die bij me past dat dit goed vol te houden is. Sinds ik het traject ben gestart ben ik afgevallen en fitter geworden. 

Ik vond het contact op een erg fijne manier gaan. We hebben elkaar eigenlijk alleen via skype getroffen, maar dit ging echt helemaal prima. We hadden regelmatig contact en als ik vragen had kon ik altijd even een berichtje sturen. Ik vind Maartje een fijn persoon om mee te communiceren, je bent rustig en vakbekwaam en je voelt je snel vertrouwd bij je. We hebben gedurende het traject over veel meer dingen besproken dan alleen voeding en ik vond het erg fijn om met iemand te sparren. Al ben ik geen topatleet. Ik had mijn eigen doelen en ook dat respecteer jij. Dat merk je echt, leuk!

– Joost, over werken met mij

Even alles praktisch onder elkaar:

‘Gezond Gelukkig’ is een online programma, bestaande uit videomodules, een werkboek, een community en Q&A sessies met de groep. Alle livesessies worden opgenomen en blijven bewaard in de Facebookgroep. Elke week wordt er een nieuwe module vrijgegeven. 

  • 11 videomodules met ruim 8 uur aan beeldmateriaal.
  • Werkboek met alle opdrachten en oefeningen om aan de slag te gaan.
  • Toegang tot online community via Facebook.
  • 1x per maand een live Q&A in de facebookgroep.

De investering voor dit programma is €249,-.

De ervaring van anderen

“Maartje laat je beseffen dat afvallen geen straf is. Ze staat voor je klaar in goede en slechte periodes, ze weet van iets negatiefs iets positiefs te maken en ze haalt in die periodes nog het beste in jezelf naar boven. Dat maakt het zo fijn om door Maartje begeleid te worden. Je doet het niet alleen maar echt samen.”

Aukje

“Oh my, wat heeft Maartje in korte tijd mijn leven veranderd wat betreft mijn manier van denken over voeding en beweging. Na jarenlang te weinig eten leerde ik van haar voeding te combineren waardoor ik veel beter in mijn kwam te zetten, leerde niet te overdrijven en vooral weer te genieten. Bedankt Maartje, je bent mijn held!”

Jeanine

 wanneer is het programma ‘gelukkig gezond’ your way to go

;

Als je vast zit in een vicieuze cirkel van opletten, restricties, regels, eetbuien, overeten en alles weer laten varen. 

w

Als jij je dag in, dag uit, druk maakt over wat je eet en hoeveel je beweegt. En je regelmatig baalt over de keuzes die je hier uiteindelijk in maakt.

Als je minder kunt genieten van mooie momenten met geliefden, vrienden en familie, omdat je je constant zorgen maakt om je gewicht en je uiterlijk.

Als je geen tijd en energie (en geld) meer wilt verspillen, die je ook in hele (leuke!) anderen dingen had kunnen stoppen. 

Als je helemaal klaar bent met hoe het nu is en open staat om een transformatie te maken die ten goede komt van je fysieke en mentale gezondheid. 

Maartje van Gestel, MSc.

Ik ben Maartje van Gestel (@maartjemariacom). Geboren en getogen in het gezellige Brabant en nu woonachtig in Breda. Ik ben afgestudeerd als sportfysiotherapeut en werkte 4 jaar in een praktijk. Sporters door middel van training helpen naar een hoger niveau (of hun oude niveau) vond ik geweldig om te doen, maar ik voelde ook dat er nog meer veel bij kwam kijken. Ik haalde een diploma als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, werd certified Ironman trainer en hormooncoach. In 2019 bracht ik mijn eerste boek uit in eigen beheer; Plantaardig Presteren. Hiervan zijn inmiddels ruim 700 boeken verkocht. 

Als sport- & gezondheidscoach heb ik inmiddels tientallen vrouwen mogen begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven en/of optimale sportprestaties. 

Het is mijn missie om vrouwen een gezond en sportief leven te laten leiden, op een manier die bij hun unieke fysiologie past. Zonder diëten, regeltjes en restricties maar met plezier op een fijne manier!

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen?

De betaversie van het programma start op half april. Een paar dagen daarvoor zal je je inloggegevens via de mail ontvangen. Je kunt het programma vervolgens op je eigen tempo volgen.

krijg ik individueel advies?

Nee, in dit programma niet. Het programma is erg uitgebreid en de opdrachten zijn er op gericht om jou zelfstandig aan de slag te laten gaan. Wel zal er maandelijks een live Q&A zijn waar je je vragen kunt stellen. Mocht je van jezelf weten dat je dit moeilijk vind, bied ik ook 1-op-1 coaching aan. Meer informatie hierover vind je hier: https://maartjemaria.com/coaching/ 

Ik ben een man, kan ik toch meedoen?

Ja, ook als man kun je meedoen! Ook jouw hormonen kunnen namelijk in de war raken bij bijvoorbeeld ondergewicht, overgewicht of heel veel training. Daarnaast zijn factoren als voeding, training, mindset en ontspanning natuurlijk ook voor jou van belang.

IK WIL AFVALLEN, gaat dat gebeuren?

De focus in dit traject is om een gezonde relatie met eten ontwikkelen en daarnaast ook gezonde eetgewoonten op te bouwen. Het resultaat van betere eet – en leefgewoonten kan zijn dat jij zal vermageren. Ik wil dat jij vooral focust op gezonder worden, in plaats van vermageren. Dat is waar ik de beste resultaten zie op lange termijn;

IK HEB GEEN TIJD OM LANG IN DE KEUKEN te staan/ IK WIL GEEN DURE BOODSCHAPEN DOEN

Dat snap ik, gelukkig hoeft dat ook niet. Ik leer je juist dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn. 

hoe lang krijg ik toegang tot het programma?

Je krijgt onbeperkt toegang tot het programma.

 Gelukkig Gezond! 

€249,-

Heb je over 5 jaar spijt als je het nu niet doet?

Zet de stap, waag de sprong en ga ervoor! 

Heb je nog een andere vraag?

Stuur hieronder je vraag in, ik zal dan via e-mail reageren.