Gezonde vegan kapsalon

Op 10 april 2018 door Maartje

Oké, laat ik maar direct heel eerlijk met jullie zijn. Ik heb nog nooit een ‘echte’ kapsalon gegeten. Wekelijks loop ik op het station langs de Kebab zaak, maar die homp vlees die daar rond draait, waar stukjes vlees van worden af geschuurd, ik vind het helemaal niks. Zelfs toen ik jaren geleden nog wel vlees at, vond ik tijdens het uitgaan dit al een vies tafereel. En zo komt het dus dat ik nog nooit een kapsalon heb gegeten. Maar toch wilde ik graag een eigen gezonde en vegan versie maken. Want met vegetarisch vlees uit een pakje i.p.v. van het spit spreekt het me al een stuk meer aan. Voor mijn gezonde vegan kapsalon gebruik ik vegan ‘kip’ shoarma, vegan ‘kaas’ en zoete aardappel frietjes. Ik moet zeggen, ik vond het heerlijk, echt genieten! Is dit iets voor jou? 

 

Gezonde vegan kapsalon

 

Gezonde vegan kapsalon
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 400 gram zoete aardappel
 • peper, zout, paprika poeder.
 • 1 pakje vegan (kip) shoarma (bv. vegetarische slager)
 • 2-3 handen vegan geraspte kaas (ongeveer 60 gram)
 • 200 gram ijsbergsla
 • 100 gram komkommer
 • 10 cherry tomaten
 • sweet chili saus
 • vegan knoflook saus (zelfgemaakt: vegan mayo, knoflook, bieslook, peper, zout en citroensap)
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de zoete aardappel, laat de schil zitten. Snij in frietjes.
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik zoals ik 2 kleinere ovenschaaltjes).
 4. Doe peper, zout, paprika poeder en een scheutje olijfolie bij de frietjes. Roer goed door en zet in de oven.
 5. Bak de frietjes ongeveer 30 minuten, schep na 20 minuten een keer om.
 6. Bak ondertussen de shoarma in een koekenpan.
 7. Haal de frietjes uit de oven. Verdeel hier eerst de shoarma over en daarna de kaas.
 8. Zet nog voor 15 minuten terug in de oven zodat de aardappels helemaal gaar kunnen worden en de kaas kan 'smelten'.
 9. Snij de komkommer en cherry tomaten.
 10. Haal de kapsalon uit de oven. Laat een paar minuten staan zodat het aller warmste er vanaf is.
 11. Leg nu de sla, komkommer en tomaatjes er bovenop.
 12. Verdeel als laatste de chili saus en de knoflook saus er bovenop.

 

Gezonde vegan kapsalon

 

Macro’s voor 1 portie
507 calorieën
23 gram eiwitten
60 gram koolhydraten
14 gram vet

Heb jij deze gezonde vegan kapsalon gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.