Groene pizza met edamame boontjes – Bonduelle Challenge 2

Op 12 mei 2018 door Maartje

Vandaag het tweede recept in samenwerking met bonduelle. Vorige maand was het onderwerp peulvruchten en maakte ik een couscous salade met kikkererwten, deze keer ga ik aan de slag met edamame boontjes. Want ja, ook die kook je nu gewoon in blik! Hoewel het natuurlijk heerlijk is om deze ook in een salade te gebruiken, of in een poke bowl, wilde ik deze keer iets anders bedenken. Met pita broodjes maakte ik deze groene pizza’s. Gemaakt met avocado, asperges en dus edamame boontjes. Heerlijk als lunch of als snelle avond maaltijd.

 

 

Groene pizza met edamame boontjes - Bonduelle Challenge 2
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, diner
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
 • ongeveer 300 gram groene asperges
 • 4 volkoren pita broodjes (ik gebruik hier volkoren)
 • 1 avocado
 • 2 blikjes bonduelle edamame boontjes
 • citroensap
 • chili poeder
 • peper en zout
 • olijfolie
 • 2 handjes rucola
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snij de onderste 2 centimeter van de groene asperges en snij ze daarna in de lengte helemaal door.
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de asperge helften.
 4. Besprenkel de asperges met wat olijfolie, peper en zout.
 5. Rooster de asperges in 15 tot 20 minuten.
 6. Als je oven deze ruimte heeft, bak dan ondertussen ook de pita broodjes af.
 7. In de tussentijd was je de edamame boontjes en dep je de droog.
 8. Snij de avocado open prak het vruchtvlees met citroensap, peper en zout en een klein snufje chili poeder.
 9. Smeer de pita broodjes in met de avocado, verdeel hierover de geroosterde asperges en de edamame boontjes. Maak af met de rucola.

 

 

 

Heb jij deze groene pizza’s met edamame boontjes gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.