Havermout met pompoen

Op 5 november 2017 door Maartje

Dit recept geeft me echt een sinterklaas gevoel. Pompoen, havermout en speculaaskruiden zijn de perfecte ingrediënten om je koude morgen goed te starten. Je maakt het ontbijtje vast in de avond klaar en geniet ‘s morgens van een lekker ontbijtje. Dezelfde hoeveelheid ingrediënten zou je ook kunnen gebruiken voor warme havermout, je kookt alle ingrediënten dan in een pannetje. De pompoen smaakt lekker zoet en je hebt direct wat extra groente binnen zo vroeg op de dag! Kijk je mee naar het recept voor deze havermout met pompoen?

 

Pompoen havermout
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 100 gram pompoenpuree (gekookte pompoen fijn gestampt of uit een pakje/blikje)
  • 40 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 TL koekkruiden
  • 1 TL kaneel
  • toppings optioneel: walnoten, pompoenpitten, rozijnen, kokos, pindakaas
Zo maak je het
  1. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet in de koelkast
  2. De volgende ochtend maak je havermoutje af met toppings die je zelf lekker vind

 

 

 

Heb jij deze havermout met pompoen gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.