Healthy gevulde appel

Op 1 juli 2018 door Maartje

Vorige maand deed ik voor het eerst mee aan de foodswap en dat beviel goed! Zo goed, dat ik besloot deze maand gewoon weer mee te doen. Het was mijn beurt om een recept te maken van slowfoody. Ik speurde haar hele website af opzoek naar een recept dat ik graag wilde maken. Ik kwam deze gevulde appel tegen en wist het meteen, die wilde ik maken. Een healthy gevulde appel stond al lang op mijn ‘to bake’ list en dit was de uitgelezen kans om er echt mee aan de slag te gaan. Misschien op het eerste gezicht niet echt een zomers gerecht, maar ik moet zeggen dat ze heel erg lekker waren! Met een schepje plantaardige yoghurt of een frisse bol ijs ernaast wordt dit ineens een heerlijk verkoelend ontbijt of dessert. Ik maakte de appels nu in de oven, maar je zou wel ook in aluminiumfolie kunnen wikkelen en op de barbecue kunnen leggen. Fijne zondag allemaal! 

 

 

Healthy gevulde appel
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, dessert1
Aantal porties: 1
Ingrediënten
 • 1 appel
 • 20 gram havermout
 • 10 gram walnoten in stukjes gehakt
 • 10 gram rozijnen
 • ½ TL kaneel
 • ½ TL vanille extract
 • 2 EL water
 • optioneel: bolletjes ijs of yoghurt, maple syrup als garnering
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij het bovenste gedeelte (van de appel. Haal het klokkenhuis uit de appel (het makkelijkste gaat dit met een appelboor maar ik deed het met een mesje en een lepel). Zorg dat je wat ruimte creëert in de appel voor de vulling.
 3. Roer de overige ingrediënten door elkaar in een aparte kom.
 4. Vul de appel met het havermout mengsel.
 5. Zet de appel voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de appel zacht is geworden.
 6. Serveer met een bolletje ijs of lepel yoghurt. Garneer met wat extra kaneel en maple syrup.

 

 

 

Macro’s voor 1 portie (zonder ijs)
238 calorieën
5 gram eiwitten
33 gram koolhydraten
8 gram vet

Heb jij deze healthy gevulde appel gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.