Healthy & vegan wentelteefjes (french toast)

Op 25 maart 2018 door Maartje

Een echte klassieker, wentelteefjes. Heerlijk knapperig gebakken brood met een zoetje en een flinke scheut kaneel. Ik heb het altijd heerlijk gevonden! Een aantal jaar geleden begon ik al te experimenteren met een suikervrije versie, inmiddels is het me ook geluk een vegan variant te maken. De truc om deze vegan wentelteefjes te laten slagen is om wat ouder (en rustiek) brood te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het geen zachte broodjes worden. Je kan ze daarna beleggen met wat jij zelf lekker vind. Ik ging voor wat goede lepels chia jam. Kijk je mee naar het recept? 

 

 

Healthy & vegan wentelteefjes (french toast)
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, lunch, brunch
Aantal porties: 1-2
Ingrediënten
 • 1 EL kokosmeel
 • 1 EL lijnzaad
 • 1 EL maple syrup of agave siroop
 • 150 ml plantaardige melk
 • 1 TL kaneel
 • 1 TL vanille
 • 4 sneetjes oud en rustiek brood
 • snufje zout
 • toppings als: kokos snippers, jam, plantaardige yoghurt/ kwark
Zo maak je het
 1. Roer alle ingrediënten behalve het brood door elkaar. Zet dit voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
 2. Haal de sneetjes brood door het mengsel, zorg ervoor dat het brood het geheel goed kan opnemen door het 10 sec. te laten liggen.
 3. Bak nu de sneetjes brood aan beide kanten in een koekenpan goud bruin.
 4. Maak af met wat toppings die jij lekker vind

 

 

 

Heb jij deze vegan wentelteefjes op je paas tafel gezet? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.