Het is tijd voor verandering

Op 16 november 2017 door Maartje

Oververmoeid? Een burn out?  Ik? Nee echt niet, dat zou mij nooit gebeuren. Ik kan eindeloos doorgaan, ik kan 30 uur in een dag van 24 uur krijgen. Ik kan me blijven focussen en ik kan vroeg opstaan. Of misschien toch niet? Is het nu dan toch misschien echt tijd voor verandering? Kan ik de echte problemen op tijd detecteren en voorkomen dat het echt ernstig wordt? 

 

 

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens een baaldag. Ik ook, maar dat duurt nooit lang. De afgelopen tijd waren er wel steeds meer baaldagen en de laatste weken waren er net zoveel baaldagen als goede dagen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Afgelopen weekend stond er weer iets te veel op mijn programma. Werken, sporten, studeren en socializen. Ik begon wat te stressen voor mijn studie deadlines en sliep een aantal nachten slecht. Ik voelde me een beetje Carrie in Homeland wanneer ze haar medicijnen niet neemt, een eindeloze gedachtestroom die je gek maakt. Zondag avond lag ik om half 9 al in bed en maandag morgen lukte het me niet om er weer uit te komen. Dit ging niet de goede kant op, het was tijd voor verandering!

Totaal ongemotiveerd om iets te ondernemen lag ik eerst nog een paar uur in bed. Na een tijdje besloot ik toch maar de gordijnen open te doen en te lezen in ‘babe, you got this’. Naarmate ik verder aan het lezen was, kwam mijn motivatie terug om er wat van te maken. Ik zocht een stuk papier en begon met alles opschrijven wat er in mijn gedachte opkwam. Wat doe ik nu in hemels naam allemaal? Wat zou ik allemaal willen doen? Wat zou ik over een x aantal jaar willen doen? Hoe kan ik een haalbare planning voor mezelf maken? Een planning waarbij ik kan doen wat ik wil doen, zonder dat mijn dagen overlopen. Hoe ga ik meer ontspanning in mijn planning opnemen? Al snel was duidelijk dat er keuzes gemaakt moeten worden. Ik kan niet alles blijven doen wat ik nu doen. Welke keuzes dat precies gaan worden, weet ik nog niet, maar er moet verandering in komen. 

 

 

 

Na deze eerste brainstorm sessie met mezelf besloot ik even naar buiten te gaan. Het zonnetje scheen naar binnen en het zag er heerlijk uit buiten. Ik fietste wat doelloos rond in het mastbos, waarom doe ik dat niet vaker? Met nieuwe energie besloot ik daarna thuis weer verder aan de slag te gaan. Maar ik had nieuwe inspiratie nodig. Ik verhuisde mijn boekjes en laptop naar koffiebar Sowieso (sowieso een dikke aanrader in Breda!). Hier begon ik verder met het uitwerken van mijn ideeën.

 

 

En nu? Nu voel ik me een stuk beter, maar nog steeds wel moe. De komende tijd ga ik rustig verder kijken hoe ik alles verder wil gaan indelen. Op mijn blog wil ik hier ook wat extra aandacht aan gaan geven. In de huidige maatschappij is een bekend probleem. Ik ben geboren in 1993 en hoor daarbij volgens wikipedia bij de millenials. Dit zijn de mensen geboren tussen 1980 en 2000. Zij hebben vaak hoge verwachtingen van zichzelf en over het leven, ze zijn meer vatbaar voor burn outs en sterssverschijnselen dan voorgaande generaties. Dit komt volgens Thijs Launspach door de individualistische opvoeding, het in hoge mate spiegelen aan anderen en het beeld ‘dat alles mogelijk is als je maar wil’. Niet echt best dus.

Hoewel sport en voeding mijn grote liefdes zijn, zijn er nog heel veel andere dingen die ik leuk vind. Er zijn ook nog heel veel andere dingen die ik moeilijk vind. Hier wil ik ook over gaan schrijven, er zullen dus een aantal dingen op mijn blog gaan veranderen.

Natuurlijk blijf ik receptjes delen, reviews schrijven en reisverhalen delen. Maar daarnaast wil ik ook meer gaan delen over de hoe wij leven in de maatschappij. Wat meer persoonlijke verhalen en wellicht ook wel verhalen van anderen. Mijn blog zal uiteindelijk ook een andere naam gaan krijgen, maar daar moet ik nog even goed over na gaan denken.

 

 

 

Voor morgen ga ik vast een lekker receptje bedenken, zodat jullie komend weekend weer wat lekkers op tafel kunnen zetten.

Hoe zit het met jou? Zit jij lekker in je vel? Zou jij iets willen veranderen aan je huidige routine?

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.