Homemade vegan broccoli mango curry

Op 19 maart 2019 door Maartje

Ik had zin in curry maar eigenlijk had ik weinig in huis voor een curry. Geen curry paste en geen kokosmelk. Ik besloot het zonder te doen en zo kwam ik tot deze homemade vegan broccoli mango curry. In plaats van kokosmelk gebruik ik soja yoghurt als basis voor de saus. Dit gaat prima en is ook nog eens een stuk lager in (verzadigd) vet, bonus puntje. ūüôā De voedingswaarden vind je onderin het recept. Eetsmakelijk!


Homemade vegan broccoli mango curry
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingredi√ęnten
 • 1 broccoli
 • 1 mango
 • 1 paprika
 • 40 gram cashewnoten
 • 100 gram quinoa
 • halve limoen
 • 2 tenen knoflook
 • 350 ml ongezoete sojayoghurt
 • 15 gram verse gember (of 1-2 tl gember poeder)
 • 200 gram kikkererwten
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl komijn
 • snufje chili poeder
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Schil en snij de gember in kleine stukjes. Doe dit ook met de knoflook.
 2. Snij de broccoli in roosjes en de paprika in blokjes.
 3. Bak de gember en knoflook even aan in een koekenpan.
 4. Voeg nu de broccoli en paprika toe en bak nog een paar minuten door.
 5. Voeg nu de soja yoghurt toe samen met de kurkuma, komijn, chili en het sap van een halve limoen. Laat dit geheel in zo'n 10 minuten rustig pruttelen. Wanneer hij te droog begint te worden, voeg dan een beetje water toe.
 6. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op verpakking.
 7. Was de kikkererwten en snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.
 8. Voeg de kikkererwten en mango toe aan de curry en laat het geheel nog 5 minuten doorpruttelen.
 9. Verdeel de curry en quinoa over 2 borden. Maak af met de cashewnoten.

Macro’s voor 1 portie

Heb jij deze homemade vegan broccoli mango curry gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

√Č√©n op √©√©n coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.