Hummus, appel, walnoten broodje

Op 9 november 2017 door Maartje

Als ik brood eet tijdens de lunch zit daar eigenlijk bijna altijd hummus op. Vaak gecombineerd met plakjes komkommer en wat rucola, maar ook ‘kaal’ kan ik hummus eindelijk blijven eten. Vandaag besloot ik de hummus weer eens zelf te maken. Alle ingrediënten daarvoor hebben we eigenlijk standaard in huis dus het is alleen een kwestie van alles bij elkaar gooien. Om dit recept toch wat spannender te maken besloot ik er ook recept voor een lekkere lunch bij te maken. De hummus smaakt goed bij het zoete van de appel en de ahorn siroop, de walnoten geven een extra bite. Al met al een heerlijk gezonde en vegetarische lunch. Niks mis met een boterham in de middag! Kijk je mee naar mijn recept voor dit hummus, appel, walnoten broodje?

 

Hummus recept & lunch tip
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Ingrediënten
 • 200 gram kikkererwten
 • 1 EL tahini (te koop bij de supermarkt)
 • 2 tenen knoflook
 • sap van 1 citroen
 • 2 EL olijfolie
 • 1 TL komijnpoeder
 • 1 TL paprikapoeder
 • peper en zout
 • aquafaba (vocht van de kikkererwten)
 • 4 volkoren boterhammen
 • ½ appel
 • 1-2 TL ahorn siroop
 • walnoten
 • rucola
Zo maak je het
 1. Doe alle ingrediënten voor de hummus, behalve de aquafaba, in een keukenmachine (blender of staafmixer kan eventueel ook). Laat het 2 minuten draaien zodat er een gladde massa ontstaat.
 2. Nu ga je beetje bij beetje de aquafaba toevoegen. Voeg een klein scheutje toe en mix goed door.
 3. Doe dit tot je hummus de gewenste smeuïgheid en dikte heeft bereikt.
 4. Smeer 4 boterhammen in met de hummus. Leg hierop plakjes appel.
 5. Hak de walnoten en leg die ook op de boterhammen.
 6. Sprenkel wat maple syrup over het geheel, hierdoor gaat de appel mooier verkleuren
 7. Leg de boterhammen op een bakplaat en zet ze 5 minuten onder de grill in de oven
 8. Laat een klein beetje afkoelen en verdeel wat rucola over de boterhammen

 

Macro’s voor de gehele lunch (4 boterhammen)
559 calorieën
19 gram eiwitten
74 gram koolhydraten
18 gram vet

Heb jij dit hummus, appel, walnoten broodje gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tosti met champignon, kaas & hummus - de menukaart van maart - […] heerlijk te zijn! Veganistische kaas heeft vaak niet een hele pittige smaak, vandaar dat ik wat hummus toevoegde. Daarnaast zocht…
 2. Kerst brunch: Healthy nutella - de menukaart van maart - […] ik echt van blijven smullen! Niet altijd al deze smeersel zijn even gezond, ik maakte al zelf eens hummus maar…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.