KERST: Pittige pompoen kokos soep met gember

Op 15 december 2018 door Maartje

Als ik denk aan een voorgerecht dat iedereen lust, dan is het toch wel soep. Ingewikkelde voorgerechten zijn niet voor iedereen bestemd en soep lust eigenlijk wel iedereen (toch?). Voor het kerst diner wist ik daarom zeker dat ik een soep recept wilde maken, maar dan wel met een leuke twist. Ik ging voor pompoen soep maar met een pittig accent en wat zachtheid van kokos. Ik denk dat deze het ontzettend goed zal doen op de kerst tafel. Daarnaast is het makkelijk en snel te maken en kun je al dagen van te voren maken. Bewaar de soep afgesloten in de koelkast en verwarm in een pan kort voor het serveren. Kijk je mee naar het recept voor deze vegan pittige pompoen kokos soep met gember?

 

KERST: Pittige pompoen kokos soep met gember
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Soep, voorgerecht
Aantal porties: 3-4
Ingrediënten
 • 500 gram pompoen in blokjes gesneden
 • verse gember geraspt tot ongeveer 1 EL
 • ½ ui in blokjes gesneden
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 1 tl komijn zaad
 • 1 tl paprika poeder
 • 200 ml kokosmelk
 • 250 ml water
 • 1 el olijfolie
 • toppings:
 • verse peterselie en/of koriander
 • pompoenpitten
 • sirachia saus
Zo maak je het
 1. Zet een pan op het vuur en doe hier de olijfolie.
 2. Bak hierin de knoflook, ui en gember kort aan.
 3. Voeg nu de pompoen, de komijn en de paprika poeder toe. Bak nog zo'n 2 minuten.
 4. Voeg het water en de kokosmelk toe.
 5. Kook de soep in ongeveer 10 tot 15 minuten. De pompoen moet goed gaat zijn.
 6. Pureer de soep met een staafmixer zo fijn als je wilt.
 7. Voeg naar wens eventueel nog zout en peper toe.
 8. Maak af met de toppings.

 

 

 

Heb jij deze vegan pittige pompoen kokos soep met gemberMexicaanse pizza gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. KERST: Vegan aubergine rolletjes met hummus, walnoten en granaatappelpitjes - MaartjeMaria.com - […] tweede kerstrecept van dit jaar! Na de soep is het ook tijd voor deze voorgerechten / amuses tijdens het…
 2. 5x vegan kerst brunch recepten - MaartjeMaria.com - […] Pompoensoep, fruit salade, koekjes, sapjes, broodjes en beleg (tofu spread, chia jam, speculoos, hageslag, vegan pathé, etc.) en natuurlijk…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.