Koffiebar Sowieso – Vegan Proof Breda #3

Op 11 oktober 2019 door Maartje

Hoogste tijd voor weer een vegan proof hotspot in Breda! Dit keer ga ik langs mij koffiebar sowieso, één van mijn absolute favoriete plekjes in de stad.

Achtergrond koffiebar Sowieso

Sowieso is inmiddels alweer 3,5 jaar te vinden in het centrum van Breda. Waar het ooit begon als een koffiezaakje met taartjes kun je er inmiddels ook uitgebreid ontbijten, lunchen en high tea’en. Veel meer dan alleen een koffiebar dus, maar de sfeer is er nog net zo fijn en knus. Alle taartjes worden zelf gemaakt, er wordt gebruik gemaakt van seizoensproducten en duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Door de weeks kun je er lekker werken en in het weekend is het de perfecte plek voor een spelletje. In de zomer zit je lekker buiten in de gezellige stadstuin.

Het restaurant en de sfeer

Als je naar bovenstaande foto’s kijkt zie je het wellicht al een beetje, sowieso heeft een beetje een ‘hipster’ inrichting. Lekker ongedwongen, niet perfect, van alles een beetje, gezellig en groen. Ik hou hiervan en zie dit een stuk liever dan dat hele cleane minimalistische in een eetgelegenheid. Het publiek dat sowieso trekt is dan weer een stuk breder. Mannen en vrouwen van alle leeftijden zijn in de zaak te vinden. Gezellig aan het kletsen, aan het lunchen of aan het werken, dit is een plek voor iedereen.

Score: 9

Duurzaamheid

Sowieso is volledig vegetarisch en voor een heel groot deel vegan. Alles wordt zelf gemaakt en is dus hartstikke vers, wat over is wordt verkocht via ‘togoodtogo’ zodat er zo min mogelijk verspilt wordt. Het afval wordt netjes gescheiden en je vind hier papieren rietjes in plaats van plastic. De koffie is hartstikke fair trade (de eigenaar heeft zelf op de plantages meegewerkt) en wordt zelf gebrand. Daarnaast werken ze samen met andere lokale ondernemers en wisselt de kaart gedurende het jaar aan de hand van de seizoenen.

Score: 8

De kaart

De kaart bevat een hele brede range aan gerechten, voor iedereen is er wat. De mooiste koffies met plantaardige melk, verschillende theesoorten, verse sappen en smoothies en zelfs vegan warme chocolademelk! Voor bij de koffie vind je verschillende (vegan) taartjes, sommige suikervrij en sommige ook gewoon lekker suikerrijk. Op de ontbijtkaart vind je o.a. overnight oats en verschillende smoothie bowls. De lunchkaart bevat verschillende (vegan) tosti’s, toast, soep en salades. Daarnaast is er ook een wisselend dagmenu. Voordeeltje: er zijn ook verschillende glutenarmen gerechten aanwezig en er is altijd glutenvrij brood.

Score: 8

Op mijn bord

Om te beginnen bestelde ik een appel-wortel-gember sapje. Niet te zoet en niet té pittig, wat mij betreft helemaal perfect. Mijn tafelgast proefde de koffie en ook die was goed op smaak. Ik was er rond lunchtijd en koos voor de falafel salade, een gerecht van het dagmenu. De falafel was heerlijk knapperig net zoals het pita broodje. De salade bestond uit rucola, gegrilde groenten, linzen, zoete aardappelpuree en pittige hummus. Mijn tafelgenoot kan geen gluten verdagen en nam daarom de vegan tosti pesto avocado op glutenvrij brood. Een tosti zonder vegan kaas maar dat heeft deze ook helemaal niet nodig! Beide gerechten waren zeker aanraders. Een nagerecht sloeg ik deze keer over maar ik kan je uit ervaring vertellen dat de taartjes ook erg lekker zijn, de carrot cake is mijn favoriet.

Score: 9

Overview koffiebar Sowieso Breda

Eindscore: 9

Budget: $$ uit $$$$$

Adres: Nieuwstraat 46 in Breda

Website: www.koffiebarsowieso.nl

Meer zien over Breda? Hou mijn website en instagram dan in de gaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.