Lauwwarme gember groene bonen maaltijdsalade

Op 29 juli 2019 door Maartje

De maand zit er weer bijna op en dus is het weer tijd voor een foodblogswap. Deze maand maakte ik een recept van Sonja van platefulflavors. Haar recepten bevatten vaak groenten, wat natuurlijk een absoluut pluspunt is maar verder heb ik het idee dat onze eetpatronen best verschillend zijn. Uiteindelijk kwam ik op een heerlijk recept voor een groene bonen salade die erg mijn aandacht trok. Om er iets meer een complete maaltijd van te maken besloot ik er nog noedels bij te voegen. Daarnaast paste ik het recept een beetje aan op de ingrediënten die ik nog in huis had. Het resultaat was echt verbluffend lekker! Kijk je mee naar het recept voor deze lauwwarme gember groene bonen maaltijdsalade?


Lauwwarme gember groene bonen maaltijdsalade
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 500 gram sperziebonen
 • 200 gram sugar snaps
 • 50 gram peen julienne
 • 150 gram zilvervlies noedels
 • 40 gram ongezouten pinda's
 • een blokje verse geschilde gember van ongeveer 1 bij 1 cm
 • 1 el soja saus
 • 1 el water
 • ½ el sriracha saus
 • 1 el agave siroop
 • 1 stengel bosui
 • 1 limoen
Zo maak je het
 1. Breng een pan water aan de kook.
 2. Dop ondertussen de sperziebonen en de sugar snaps.
 3. Doe de sperziebonen in het kokend water.
 4. Voeg na 6 minuten de sugar snaps toe en kook nog 3-4 minuten door.
 5. Giet de bonen af en laat afkoelen.
 6. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 7. Maak ondertussen de dressing door de gember helemaal te raspen en door te roeren met de soja saus, agave siroop, sriracha en water.
 8. Giet de noedels af en doe de dressing bij in de pan met de noedels. Roer goed door, de hitte van de noedels word de gember in de dressing verwarmd en komt de smaak vrij.
 9. Doe de noedels met de bonen en de peen julienne bij elkaar in een grote schaal.
 10. Maak naar wens verder op smaak met peper en zout.
 11. Serveer met ringetjes bosui, gehakte pinda's en limoensap naar smaak.
Opmerkingen
Gerecht nog vullender en eiwitrijker maken? Voeg naar wens tofu, peulvruchten of vegan kipstukjes toe.

Heb jij deze lauwwarme gember groene bonen maaltijdsalade gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.