Mijn doelen voor 2018

Op 8 januari 2018 door Maartje

De eerste week van 2018 zit er alweer op, nu het gewone leven weer begint leek het mij een mooi moment om alvast wat vooruit te blikken op het aankomende jaar. Ik heb namelijk wat doelen op papier gezet waar ik mee aan de slag wil. En nee, dan heb ik het niet over goede voornemens. Een voornemen is ‘iets wat je wilt gaan doen’. Het woord geeft het eigenlijk zelf al aan, een voornemen is gedoemd om te mislukken. Een doel is in mijn ogen ‘iets wat je wilt bereiken, waar je voor gaat werken en wat je gaat bereiken’. Het is afspraak die je met jezelf maakt. Dat klinkt al beter toch? Goed, kijk mee naar mijn doelen voor 2018. 

 

 A goal without a plan is just a wish 

 

 

Familie, vrienden, lachen en leuke dingen

 

Ik begin heel bewust met dit doel omdat ik de neiging heb deze onderaan te zetten. Door alle drukte heb ik mijn familie en vrienden in het afgelopen half jaar te weinig gezien. Ook heb ik dingen vaak te serieus genomen, ben ik te vaak gefocust bezig geweest en heb ik te weinig tijd gemaakt voor leuke dingen. Dat wil ik dit jaar anders gaan doen (= een goed voornemen, is gedoemd om te mislukken). Het doel voor 2018 is om iedere maand mijn familie minimaal 1x te zien (en mijn moeder wat vaker). Daarnaast ga ik iedere maand iets leuks en ontspannends doen. Deze twee kunnen in combinatie maar kunnen ook apart. Hoewel koffie drinken met oma leuk is, telt dat niet mee voor het ‘leuke dingen doen’. 

 

Studie

 

Mijn 2e doel voor 2018 is mijn master. Naast mijn werk als fysiotherapeut doe ik een master. Het komende jaar ga ik deze afronden, hoewel mijn motivatie momenteel ver te zoeken is. De tijdrovende studie uren, de lange treinreizen richting Twente, aankomend jaar ga ik weer mijn schouders er onder zetten. In 2018 ga ik afstuderen. 

 

 

 

Triathlon 

 

2018 wordt het jaar van de langere afstand. De afgelopen 2 jaar heb ik me vooral gericht op de kortere triathlon afstanden. Van begin tot eind kon ik volle bak gaan en dat ik vind eigenlijk heerlijk. Afgelopen jaar stond helemaal in het teken van het WK Sprint in Rotterdam. Tijdens deze trainingen merkte ik dat ik conditioneel steeds meer aan kon en de kriebels naar een langere afstand begonnen te komen. In mei start ik bij de 111 in België. Dit is een wedstrijd met 1km open water zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen. Daarnaast staan er verder in het seizoen nog een aantal langere triathlons op het programma. De finish halen is geen doel, want die haal ik. Mijn sportieve doel voor 2018 is om de triathlons zo snel mogelijk af te kunnen ronden, en stiekem ga ik toch ook wel voor minimaal 1 podium plaats aankomend jaar. Daarnaast ga ik 2018 natuurlijk ook gewoon door met gezond en vegan eten. 

 

Ondernemers kriebels: Young Lady Business Academy 

 

Mijn blog is nu een aantal maanden in de lucht en ik werk hier met zo ontzettend veel plezier aan. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met recepten bedenken en fotograferen. Maar naast mijn blog ben ik nog bezig met een aantal andere #girlboss ontwikkelen. Ik heb steeds meer kriebels gekregen om iets van mezelf te ontwikkelen en iets te starten. Ik ga hier niet te veel over zeggen maar mijn doel is om dit in 2018 sowieso met de wereld te kunnen delen. Misschien al wel in juni tijdens de ‘young lady business academy‘. Elske Doets organiseert namelijk ook dit jaar weer een evenement waar jonge ambitieuze vrouwen ontzettend veel kunnen leren. Heb jij een idee voor een bedrijf maar weet je nog niet precies hoe je hier verder mee moet? Als je je idee pitcht tijdens de voorronden heb je kans om een week lang allerlei tips en tools te krijgen van verschillende #girlbosses. Doormiddel van verschillende opdrachten ga je daarnaast met idee aan het werk, zo ben je aan het eind van de week helemaal klaar om de wereld te veroveren. Aan het eind van de week wordt een winnares gekozen die zelf met Elske Doets mee op zakenreis mag. De wedstrijd is voor vrouwen van 15 t/m 24 jaar oud. Ik ga dus zeker nog een kansje wagen. Ga jij je ook inschrijven? Je vind alle info op https://www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy

 

 

Heb jij nagedacht over je doelen voor 2018? Laat het me zeker even weten via de comments of via een berichtje op instagram. 

1 Reactie

  1. Astrid Roelen

    Eerste doel geslaagd. Fietsen samen was erg gezellig.
    Kus mama

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.