Mijn favoriete vegan sportvoeding

Op 16 maart 2018 door Maartje

Als triatleet heb je veel eten nodig, tijdens wedstrijden maar ook daar omheen. In mei heb ik wedstrijd die ongeveer 5 tot 6 uur zal duren, dat betekend dat er onderweg behoorlijk wat voeding nodig is. Op dit moment ben ik alvast aan het uitproberen naar wat werkt voor mij, mijn maag en mijn darmen. Daarnaast zijn er ook andere voedingssoorten die ik graag gebruik op dit moment tijdens (zware) trainingsweken. Kijk je mee mijn favoriete vegan sportvoeding van dit moment? 

Tijdens inspanning

Laten we starten met de vegan sportvoeding die mij vooral energie oplevert, de voeding die ik dus vooral voor en tijdens trainingen gebruik. Allereerst een banaan want tijdens trainingen hoef ik echt niet altijd ‘fancy’ sportvoeding bij te hebben. Dit kan een banaan zijn die zo in mijn achterzakje gaat, maar ook een stuk bananenbrood. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met deze zelfgemaakte energiebronnen. Het is een wat mij betreft een gezondere en goedkopere optie. Mochten jullie dit interessant vinden kan ik hier later nog meer over delen. 

Voor de momenten dat ik geen bananenbrood in de vriezer heb liggen of zo lang aan het trainen ben op een dag dat ik bijna 5 bananen moet eten, dan kies ik voor een (energie) reep. Dit zijn eigenlijk altijd de bars van CLIF bar. Er zijn een heleboel verschillende smaken en deze zijn (bijna) allemaal vegan. Ik vind de structuur lekker weg eten, de ingrediëntenlijst niet te vreemd en de smaak vooral heerlijk. 

Tijdens een wedstrijd, zeker naar het einde toe, kan het zijn dat ik iets wil eten wat minder groot en moeilijk is om te eten. De BLOKS van CLIF bar zijn hier erg handig voor, maar deze zijn klein en voor veel energie zul je er meerdere tegelijk moeten eten (als je nog lang te gaan hebt). Wanneer ik de reepjes beu ben ga ik over op een gelletje, deze worden vaak ook makkelijker opgenomen door het lichaam. Hammer nutrition heeft nu ook een fijne vegan lijn. Er zijn verschillende smaken gelletjes en de variant die je hieronder ziet bevat ook wat cafeïne. De substantie van een gel zal ik nooit gaan waarderen, maar tijdens wedstrijden kan het soms gewoon erg nodig zijn. 

 

 

 

Na inspanning

Laat ik beginnen te vermelden dat ik absoluut geen fan ben van de enorme ‘eiwitten hype’. De hoeveelheid ‘benodigde’ eiwitten wordt door veel mensen op dit moment zwaar overschat. Mijn normale voedingspatroon bevat genoeg eiwitten voor mij als sporter zonder dat dat supplementen bij komen kijken. Toch zijn er momenten waarop ik af en toe iets zoek met extra proteïne, bijvoorbeeld als ik meerde keren train op een dag. 

Ook hier zijn CLIF bar en Hammer nutrition mijn favoriet. Beide hebben verschillende smaken en de textuur is erg fijn. Niet zo stoffig als de gemiddelde (dierlijke) eiwitrepen. Het zijn bijna een soort candy bars die je dagelijks zou willen eten. 

Als laatste hebben we eiwit poeder van orange fit. Hiervan doe ik af en toe een schepje in smoothies. De gemiddelde vegan eiwitpoeder is niet lekker, tenzij er een heleboel aan toe is gevoegd. Het liefst ga ik voor een naturel versie van erwten en rijst proteïne maar deze van orange fit heeft het weten te schoppen tot mijn favoriet van het moment. Hij is licht gezoet met stevia en dat maakt hem net wat minder vies.  

 

 

Ik ben heel benieuwd, welke vegan sportvoeding gebruik jij? Heb jij nog goede tips voor mij? Laat het me weten hier in de comments of via instagram

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan eetdagboekje #4 : wat ik eet op een dag - de menukaart van maart - […] thuis rond 16:30 uur heb ik eindelijk zin om wat te gaan eten. Ik neem een eiwitreep van clif…
  2. Vegan eetdagboekje #6 Wat ik eet op en dag - de menukaart van maart - […] de laatste met wat extra caffeïne. Ik drink 2 bidons met diksap. Ik neem de gelletjes van hammer, hier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.