Mijn mealprep tips en recepten

Op 1 oktober 2018 door Maartje

Vorige week plaatste ik op Instagram deze foto van mijn mealprep voor die dag. Er kwamen ontzettend veel leuke reacties op maar vooral ook vragen, want hoe doe je dat nou, dat mealpreppen? Vandaag deel ik mijn mealprep tips en recepten met je. Want zo’n meal prep monday is helemaal niet zo moeilijk, het maakt het allemaal juist makkelijker. De 3 recepten die ik vandaag aan je laat zien maakte ik binnen een uurtje. Wij eten hier met 2 personen drie avonden van maar als je alleen bent heb je dus twee keer zoveel voor jezelf.

 

Mijn tips

 • Combineer verschillende soorten groenten.

Het voordeel van meal preppen is voor mij dat je een heleboel verschillende soorten groenten kan combineren. Normaal vind ik het onhandig om een halve broccoli of een halve paprika te gebruiken. In dit geval gebruik je gewoon hele en verdeel je die over de verschillende maaltijden. Dat betekend extra veel smaken in je bakjes maar ook lekker veel verschillende vitaminen en mineralen.

 • Neem verschillende soorten koolhydraten.

Het is natuurlijk het allermakkelijkste om gewoon een kilo rijst te nemen en daar dan de hele week van te eten. Dat kleine beetje extra moeite die het kost om verschillende soorten koolhydraten te gebruiken maakt het wat mij betreft extra lekker. Wellicht gebruik je dus een aantal dezelfde groenten maar door deze op heel andere wijze met andere koolhydraat bronnen te combineren eet je niet dagelijks hetzelfde.

 • Gebruik veel voorraadkast producten.

Nog makkelijker maak je het jezelf door je maaltijden aan te vullen met producten die je al in je kastje hebt staan. Geen extra moeite om te bereiden maar wel meer variatie aan je maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor blikken bonen, noten, pitten en gedroogd fruit.

 • Bewaren bewaren bewaren

Al die meal preps bewaar je het liefst in goede kwaliteit bakjes. Bakjes die luchtdicht worden afgesloten zorgen ervoor dat je maaltijden langer vers blijven. Kies er daarnaast voor om je dressing of saus in aparte bakjes te bewaren. Te veel vocht kan ervoor zorgen dat je mealpreps een beetje papperig worden. Bewaar alle bakjes in de koelkast. Neem je een bakje mee voor onderweg? Ik heb zelf een klein koeltasje waar net 1 bakje in past. Deze zet ik vaak onderin mijn rugzak met een klein cool elementje. Op deze manier kan ik mijn mealprep de hele dag buiten de koelkast met me meedragen zonder dat ik mee hoef te slepen (en niemand die het doorheeft!). Wat citroensap zorgt ervoor de de producten niet verkleuren.

 • Shake it baby

Mijn bakjes zitten uiteindelijk altijd propvol. Probeer ze dan nog maar eens door elkaar te scheppen. Mijn ultieme afsluitende tip is daarom, schudden! Deksel op het bakje en goed schudden. Op deze manier hussel je alles lekker door elkaar en verdeel je de kruiden goed over het geheel.

 

Recepten

Echt ‘vaste’ recepten heb ik niet voor mijn mealpreps. Vaak doe ik in het weekend grote boodschappen en kies ik gewoon de groenten en producten die op dat moment in het seizoen zijn of waar ik zin in heb. Als ik ga mealpreppen leg ik alles bij elkaar op het aanrecht en ga ik schuiven met dingen die lekker bij elkaar kunnen passen. Vanmorgen maakte ik 3 maaltijden en deze recepten zal ik je nu stap voor stap laten zien.

Mijn mealprep tips en recepten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Mealprep, lunch, diner
Aantal porties: 6
Ingrediënten
 • 2 broccoli's
 • 1 courgette
 • 400 gram boerenkool
 • 2 paprika's (ik gebruik een gele en een rode)
 • 150 gram volkoren penne (of andere pasta naar wens)
 • 250 gram bonenmix uit blik
 • 1 kg zoete aardappelen
 • cherry tomaatjes
 • 1 pakje vegan balletjes (180-200 gram)
 • 1 pakje vegan spekjes (150-200 gram)
 • 300 gram gemengde sla
 • 50 gram rozijnen
 • 40 gram noten
 • 20 gram pijnboompitten
 • 20 gram pompoen pitten
 • citroensap
 • 1 TL mosterd
 • peper en zout
 • paprika poeder
 • olijfolie
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de zoete aardappel in blokjes en verdeel over een bakplaat met 1 EL olijfolie, 1 TL paprika poeder, peper en zout.
 3. Zet een kookpan met water op het vuur voor de pasta.
 4. Snij de broccoli in roosjes en doe deze in een pan water. Zet op het vuur, kook beetgaar in ongeveer 10-15 minuten.
 5. Doe de pasta in de pan met kokend water en kook dit volgens de aangewezen tijd op de verpakking.
 6. Bak ondertussen de spekjes en de balletje in 2 koekenpannen.
 7. Snij de paprika in blokjes.
 8. Spoel de bonen goed af. (even door de balletjes en spekjes roeren tussendoor!)
 9. Giet de pasta af.
 10. Schep de zoete aardappelen een keertje om.
 11. Verdeel de pasta over 2 bakjes en die hierbij ook de vega balletjes.
 12. Giet nu ook de broccoli af. Laat even uitstomen.
 13. Snij de courgette in blokjes en bak deze in de pan waar de balletje in hebben gezeten.
 14. Verdeel de sla over 2 nieuwe bakjes.
 15. Verdeel de helft van de broccoli over de bakjes met sla en de andere helft over het bakjes met pasta.
 16. Doe nu de boerenkool in de pan van de broccoli en kook ongeveer 5 minuten.
 17. Courgette ondertussen klaar? Verdeel deze ook over de pasta.
 18. Giet de boerenkool af.
 19. De aardappels zouden nu ook klaar moeten zijn. Verdeel de helft van de aardappels over de slag en doe de andere helft bij in de pan met boerenkool.
 20. Stamp de boerenkool met de aardappels met de mosterd en wat peper en zout. Houd het lekker grof.
 21. Verdeel de boerenkool over twee nieuwe bakjes. Doe hierbij wat paprika en verdeel hier ook de spekjes over. Deze mealprep is klaar en kan in de koelkast.
 22. Doe nu de bonen bij de salade samen met wat paprika.
 23. Snij de cherry tomaten door het midden en verdeel deze ook over de salade.
 24. Doe nog wat paprika en cherry tomaatjes bij de pasta.
 25. Doe nu over de salade en de pasta wat citroensap en peper en zout. Hussel goed door en maak het af met dingen die jij lekker vind.
 26. Ik deed noten en rozijnen bij de salade en pompoenpitten en pijnboompitten bij de pasta.

 

Heb jij wat gehad aan mijn mealprep tips en recepten?

p.s. meer mealpreps zien? Op instagram laat ik je regelmatig zien wat ik klaar maak in een post of storie.

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.