Mijn triathlon doelen voor 2019

Op 14 januari 2019 door Maartje

Mijn hoofddoel is inmiddels bij iedereen wel bekend maar ik krijg veel vragen over hoe mijn seizoen er verder uit zal gaan zien. Vandaag vertel ik je welke wedstrijden er op mijn (voorlopige) planning staan voor 2019. Ik vertel je hoe ik mijn seizoen ga opbouwen en hoe de trainingsplanning er ongeveer uit zal gaan zien. Kijk je mee naar mijn triathlon doelen voor 2019?

Extra rondjes rennen

Afgelopen periode ben ik flink aan het hardlopen gegaan. Dit was ook wel nodig want mijn duurvermogen op de fiets en in het zwembad was een stuk groter dan tijdens het lopen. Hele lange afstanden lopen kosten ook flink wat hersteltijd, dus vandaar dat ik me daar in deze periode extra op focus. Wanneer ik dit gedurende het seizoen alleen nog hoef te onderhouden en wat aan de snelheid kan werken maakt dit het voor mij makkelijker.

In februari zal ik (mijn allereerste!) halve marathon gaan lopen. In maart zal dan een 30km wedstrijd volgen. PR’s zal ik sowieso gaan lopen aangezien ik deze afstanden nog niet eerder heb gelopen maar voor een hele snelle tijd zal ik nog niet gaan. Ik wil mijn lichaam vooral aan deze afstanden laten wennen.

Trainingswedstrijdjes fietsen

Momenteel fiets ik (voor mijn doen) erg weinig. Wanneer de hoge hardloop focus weer wat terug gaar naar een gemiddelde focus zal ik weer meer gaan fietsen. Om mijn snelheid weer op te krikken zal ik een aantal trainingswedstrijdjes gaan fietsen. Hoewel ik een beetje bang ben voor mijn huidige fietsniveau, heb ik ook wel weer heel erg veel zin om me in een peloton te mengen.

Blub ik ben een vis

Zwemmen doe ik op dit moment 3x per week, dit zal waarschijnlijk voorlopig ook nog zo blijven. Wel zullen de afstanden zo wat langer worden en uiteindelijk ook de intensiteit van de trainingen omhoog gaan. In aanloop naar het seizoen zal ik mogelijk ook nog wat zwemlopen doen en natuurlijk weer lekker buiten gaan zwemmen in het open water.

Triathlon wedstrijden

In de aanloop naar mijn hele triathlon in December zal ik aantal kortere en middellange triathlons doen. Het is niet mogelijk hier allemaal piek momenten van te maken. Ik zal er dus een aantal uitkiezen waar ik wat beter in vorm zal zijn en een aantal waar ik echt als training aan de start zal staan. Mijn huidige wedstrijd planning ziet er ongeveer uit als volgt:

  • 111km triathlon Bilzen
  • halve triathlon Terheijden
  • OD triathlon in juli ?
  • Halve triathlon Knokke
  • OD triathlon/halve triatlon/trainingskamp in oktober?
  • Hele triathlon 1 december

Ik vind het doen van wedstrijden gewoon heel erg leuk. Komend jaar ga ik opzoek naar een goede balans tussen flink door trainen en het doen van wedstrijden. De kans is best behoorlijk dat ik in mijn wedstrijd periode nog wat korte triathlons zal opnemen voor de fun.

En nu jij? Heb jij al een idee welke wedstrijden je komend jaar wil gaan doen? Heb je hulp nodig bij het plannen van je seizoen? Laat het me weten want wellicht kan ik nog een extra blog schrijven over het maken van een macro en meso planning voor het komende seizoen.

Ook zullen er vanaf het einde van deze week een serie blogs online komen over het starten en werken naar je triathlon debuut. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, hou mijn blog dan zeker in de gaten of volg me via instagram om op de hoogte te blijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.