Open water swim clinic – Verslag & nieuwe editie?

Op 5 juni 2019 door Maartje

Afgelopen zaterdag was het zo ver, ik organiseerde mijn eerste open water swim clinic! Het was prachtig weer en het buitenwater was inmiddels ook al een stukje opgewarmd. Perfecte omstandigheden om lekker aan de slag te gaan! In deze blog laat ik je kort zien hoe het eraan toeging en vertel ik je ook over de tweede editie.

De clinic vond plaats bij de Galderse meren, een plas vlakbij Breda. Ik zwem hier zelf ook altijd mijn buiten rondjes dus dit was perfect voor een eerste keer. Een partytent ging de lucht in om de spullen onder te leggen en een schaduwrijk plekje te creëren. Iedereen druppelde langzaam ‘binnen’ en de dag werd gestart met een kop koffie. Helemaal compleet begonnen we met een stukje theorie. Hoe is een zwemslag opgebouwd, wat is er anders in het open water, waar moet je op letten, etc. Vragen werden beantwoord en verhalen werden uitgewisseld.

Na de theorie was het opnieuw tijd voor een koffie pauze, waarna we begonnen aan de warming up. Rustig alles los zwaaien en draaien, gevolgd door een rondje core oefeningen. Daarna was het tijd om dan toch echt het water in te gaan. Even rustig wennen aan het water maar uiteindelijk bleek dat allemaal nog best mee te vallen. Een dik uur lagen we in het water, deden we een aantal oefeningen en zwommen een aantal stukjes. De ochtend werd afgesloten met het zo snel mogelijk uitdoen van een wetsuit en een ‘plantaardig presteren proof’ lunch.

Het was zeker een geslaagde dag en daarom ook zeker voor herhaling vatbaar. Letterlijk, want een tweede clinic staat al gepland! Ditmaal iets centraler in het land, waardoor het voor meer mensen mogelijk moet zijn om te komen. Op 20 juli in het Strijkviertel in Utrecht zullen we weer aan de slag gaan. Wil jij er bij zijn? Reserveer je plekje je dan snel hier! Let op, er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.