mijn verhaal

Mijn naam is Maartje van Gestel en ik woon in het altijd gezellige Breda. Het is mijn missie om jou te helpen bij het behalen van je optimale prestaties. Of dat nu gaat om presteren in je dagelijks leven of een sportprestatie. Ik help jou eruit halen wat erin zit.

Ik deed precies zoals het moest en toch lukte het niet.
Nog niet eens zo heel lang gelden zat ik zelf helemaal in de knoei. Ik deed alles zoals het moest maar toch lukte het me niet te prestatie te bereiken waar ik zo hard voor hard gewerkt.

Ik wist dat het tijd was om nu echt iets te veranderen.
Ik stopte met doen als ik dacht dat het hoorde. Ik vond de balans terug, zat veel beter in mijn vel en die prestaties kwamen bijna als vanzelf.

HET DIEPTEPUNT

Te hard trainen, te weinig eten, mental breakdowns, werkdruk, perfectionisme en stress. Ik had doelen en wilde alles doen om deze te behalen. In 2015 verloor de balans, mijn menstruatie, mijn prestatie-vermogen en het plezier. Het duurde lang voor ik zelf door had dat het misschien niet helemaal goed was. Afgelopen jaren wist ik over mijn voeding en gewicht al beter de controle te krijgen, maar toen ik vorig jaar trainde voor mijn eerste volledige triathlon was de balans in die andere factoren ver zoek. Uiteindelijk zorgde ik ervoor dat ik, op de dag dat het allemaal moest gebeuren, niet het resultaat neer kon zetten waar ik op had gehoopt, waar ik zo hard voor hard gewerkt. Ik was ontroostbaar, maar besloot daar ook direct dat het nu echt anders moest.

WAT VOORAF GING

Ik had sport altijd super leuk gevonden, maar had nooit de illusie hier mijn wek van te maken en was dus niet super fanatiek. Naar mate ik ouder werd kwam motivatie en discipline om te sporten steeds harder opzetten. Ik begon met het fietsen van wedstrijden. Op dat moment trainde ik heel hard, maar was ik nog totaal niet met mijn voeding bezig. Ik at precies waar ik zin in had, wanneer ik daar zin in had. Ik kom uit een boerenfamilie en had in die tijd dan ook nooit verwacht dat ik uiteindelijk volledig plantaardig zou gaan eten. Mijn streberige trekjes kwamen vanaf jongs af aan al duidelijk aan het licht op school. Ik wilde altijd goede cijfers halen en deed op de middelbare school zelfs vrijwillig herexamen om cum-laude te kunnen slagen. 

Vegan eten

Starten met vegan eten was voor mij de eerste stap in de goede richting. Ik werd me veel bewuster over mijn voedingspatroon. Het werd nu ineens belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en ik ging hierdoor ook meer eten. Alles wilde ik weten over deze manier van eten en uiteindelijk besloot ik dit alles te bundelen in een boek: plantaardig presteren. Met het uitgeven van dit boek groeide ook mijn interesse in ondernemen. Zelf iets opzetten en daar trots op kunnen zijn was een geweldig gevoel. Ik begon steeds meer te merken dat het werk in de fysiotherapiepraktijk mij benauwde. Ik wilde mensen op een veel bredere manier kunnen helpen. Ik bleef nieuwe dingen en me ontwikkelen. Uiteindelijk besloot ik mijn baan op te zeggen en er zelf voor te gaan.

NU HELP IK DE REIS VOOR ANDERE

goal diggers MAKKELIJKER TE MAKEN!

 

Ik snap je, ik snap je echt. Je wilt eruit halen wat erin zit maar je weet niet precies hoe. Of je denk dat je weet hoe, maar toch lukt het niet. Je doet zo je best maar het voelt niet goed, het gaat niet goed maar je kunt er misschien nog niet precies je vinger op leggen.

Ik vind het belangrijk persoonlijk met je aan de slag te gaan en te ontdekken wat beter zou kunnen. Krijg terug wat je verdiend voor de inspanningen die je levert.

OPLEIDINGEN

k

Sport-fysiotherapie

HBO fysiotherapie en master musculoskeletaal uitstroomrichting sport.

Plantaardige- en sportvoeding

BGN gewichtsconsulent, BGN specialisatie sport & voeding, Vegan nutritionist diploma

Training & coaching

Minor training en coaching, motivational interviewing, Certified Ironman Trainer

Hormoon-coach

Opleiding tot hormooncoach en verdere specialisatie in de vrouwelijke sporter.

Contact

3 + 9 =

Samenwerken

Ik werk regelmatig samen met merken en bedrijven. Ben je benieuwd naar mijn portfolio of heb je zelf een voorstel? Neem dan contact met me op via e-mail.