Hallo, welkom op mijn blog. Leuk dat je een kijkje komt nemen!

Ik ben Maartje, 25 jaar oud en woonachtig in het mooie Breda. In het dagelijks leven werk ik als sportfysiotherapeut. Ik ben dus veel bezig met bewegen en gezondheid in mijn werk, maar dit is daarnaast ook een hele grote passie van mij.

Vanaf jongs af en ben ik bezig geweest met sport. Voetbal, zwemmen en wielrennen, ik heb het allemaal jarenlang fanatiek gedaan. In 2016 besloot ik een nieuwe sportieve uitdaging te zoeken en triatlon bleek hiervoor perfect. Met heel veel plezier lig ik nu wekelijks in het zwembad (of in het open water), zit ik op de fiets en ren ik rond op de atletiek baan of in de natuur. Eind 2019 zal ik aan de start staan van mijn eerste, volledige Ironman.

Al dat sporten kost natuurlijk ontzettend veel energie en daarom ben ik me afgelopen jaren gaan verdiepen in een goede bron om energie terug te geven: voeding. Eerst zag ik dit vooral als noodzakelijk maar later begon ik dit steeds leuker te vinden. Toen ik op kamers ging wonen in 2015 begon ik ook dagelijks voor mijzelf te koken en groeide mijn creatieve kijk op eten. Doordat ik nu ook wekelijks in de supermarkt te vinden was, werd ik me steeds meer bewust van de hele voedselindustrie. Hoewel ik zelf ben opgegroeid op een boerderij voelde het eten van vlees steeds minder goed. Ik besloot vegetarisch te worden op 1 maart 2017 ook veganistisch te eten. Momenteel is plantaardige voeding dus mijn volledige energiebron, het helpt me sneller te herstellen en mijn steentje bij te dragen aan het milieu en het dierenwelzijn.

Al langere tijd plaats ik mijn creaties op instagramย , maar vanaf nu ga ik ook regelmatig mijn recepten delen hier op mijn blog. Daarnaast zullen er eetdagboekjes online komen, reviews van (vegan) producten, wedstrijdverslagen, triathlon tips en reisverslagen (mijn andere grote passie).

Ik hoop dat je wat inspiratie kunt halen uit mijn blog. Wil je me wat vragen of heb je tips kun je altijd contact met me opnemen via de contactpagina.