Paprika pizza met hummus

Op 4 augustus 2020 door Maartje

Het afgelopen half jaar heb ik samengewerkt met de groente pizzabodems van Magioni. Die periode zit er nu op, maar ik wil nog één laatste recept met jullie delen. Deze paprika pizza met hummus is misschien simpel, maar hij is overheerlijk! Chill voor een makkelijk avondje op de bank maar hij kan ook prima bij een borrel als hapje. De paprika pizzabodem die ik gebruik is een nieuwe in het Magioni assortiment. Het is de eerste groentepizza die ook voor een deel bestaat uit volkorenmeel. Op dit moment is de bodem alleen nog te koop via Picnic of in België bij de Delhaize. Het is mijn favoriete bodem tot nu toe, dus ik hoop dat hij ook snel bij andere winkels komt te liggen. Uiteraard kun je de topping ook op de andere bodems maken.

paprika hummus pizza

Paprika pizza met hummus
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 2 paprika pizzabodems
 • blikje tomatenpuree a 140 gram
 • 2 flinke eetlepels hummus
 • 2 trostomaten
 • 1 paprika
 • 20 gram pompoenpitten
 • 2 handjes rucola
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl oregano, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 tl tijm, 1 tl paprikapoeder, peper en zout
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Snij de knoflook zo fijn mogelijk.
 3. Mix de tomatenpuree met de kruiden, de gesneden knoflook en 3-4 eetlepels water tot een pizzasaus.
 4. Leg de pizza bodems 3-4 minuten in de oven zodat de bodems vast knapperig kunnen worden.
 5. Snij de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes.
 6. Haal de pizzabodems uit de oven en verdeel hierover de pizzasaus.
 7. Zet nog voor 4-5 minuten in de oven.
 8. Haal de pizza's uit de oven en verdeel hier grof de hummus over.
 9. Beleg met de tomaat, paprika, pompoenpitten en rucola over.

zelf pizza maken

 

Heb jij deze Paprika pizza met hummus gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.