Pasta met courgette saus en vegan zalm

Op 29 april 2019 door Maartje

Jup, vegan zalm, je leest het goed. In de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel vleesvervangers op de markt gekomen. De supermarkten liggen er tegenwoordig vol mee en dat is natuurlijk top. Ik ben er niet altijd fan van maar toen sofine met vegan zalm kwam wist ik dat ik het moest gaan proberen. Ik wist ook direct wat ik zou gaan maken namelijk een recept dat ik al viseten vroeger wel eens at. Pasta met courgette saus afgemaakt met zalm. De smaken combineren om de één of andere reden gewoon perfect met elkaar. Stiekem is het recept ook veel calorie armer dan je zou verwachten en dat vind ik zo leuk aan plantaardig voedsel. Oh en die zalm, ga maar gewoon proeven, ik weet zeker dat je fan wordt. 

4.0 from 1 reviews
Pasta met courgette saus en vegan zalm
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 150 gram volkoren spaghetti
 • 1½courgettes of 400 gram courgetti
 • 2 stuks vegan zalm
 • 2 tenen knoflook
 • 200 ml ongezoet soja melk
 • 1 eetlepel maizena
 • sap van een halve citroen
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Bak de zalm in een koekenpan.
 3. Ga ondertussen verder met de courgette saus.
 4. Raps de courgette in dunne reepjes en snij de knoflook fijn.
 5. Verhit een koekenpan en fruit hierin eerst 1 minuut de knoflook.
 6. Voeg de courgette toe en roerbak het geheel voor een paar minuten.
 7. Voeg de melk toe en laat deze goed mee opwarmen.
 8. Voeg nu de maizena toe en roer door tot deze helemaal is opgelost, de saus is nu al wat dikker geworden.
 9. Voeg citroensap en peper en zout naar smaak toe.
 10. Bak de saus nog 2 minuten tot hij de gewenste dikte heeft bereikt.
 11. Verdeel de pasta over 2 borden met de saus en de zalm.

Macro’s voor 1 portie

Heb jij deze pasta met courgette saus en vegan zalm gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

 

Dit vind je misschien ook lekker

2 Reacties

 1. Suzanne

  Hmmm.. had niet verwacht dat je receptjes zo lekker en simpel zouden zijn

  Antwoord
  • Maartje

   Hoi Suzanne, wat goed om te horen! Dankjewel.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vegan noedels teriyaki met zalm en broccoli - MaartjeMaria.com - […] mijn vorige recept met de vegan zalm kreeg ik zoveel positieve reacties, dat ik besloot nog een recept te…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.