Perth Reisgids, WA Australië

Op 12 december 2017 door Maartje

Eindelijk weer een blog over Australië. Vandaag laat ik jullie zien wat er zoal te doen is in de hoofdstad van Western Australia, Perth. Voor stage moesten we hier een aantal dagen aan het werk. Vanuit Sydney is dit zo’n 5 uur vliegen, een behoorlijke tijd voor een binnenlandse vlucht. Helaas had ik door onze verplichte werkzaamheden niet heel veel tijd om langs de hele west kust te gaan. Het geen wat ik heb gezien was echter zo mooi dat ik zeker weet dat ik ooit meer aan die kant van het land wil reizen. Kijk je meer naar mijn Perth reisgids? 

Perth centrum

Vanuit het vliegveld neem je makkelijk de bus richting het centrum. Onderweg rijd je al een keer over de Swan River en werp je een blik op de paardenrace baan en het cricket stadion. Ik stapte net wat voor de binnenstad uit (Adelaide Terrace) om nog wat extra dingen te bekijken. De straten waren redelijk ruim opgezet en er was van alles te zien. Je loopt langs de ‘Perth concert Hall’, het ‘Goverment House’, en langs verschillende kathedralen.

 

 

Wat ik direct erg leuk vond aan het centrum van Perth, is dat een autovrije winkelstraat heeft. Op Hay street mall en Murray street mall vind je verschillende winkels. Het is erg erg gezellig en er heerst een hele relaxte sfeer. Er zijn verschillende schattige zijstraatjes te vinden. Je krijgt een beetje het gevoel dat je ineens in Tirol bent wanneer je zo’n straatje in loopt. Ik vond dit gedeelte van de stad erg charmant. Daarnaast zijn er ook verschillende parkjes aanwezig wat zorgt voor wat extra groen en ruimte.

 

The Esplanade (perth water front side)

In het centrum vind je ook The Esplanade. Dit is een plaats tussen het water en het CBD. Je vind hier een klein haventje met wat winkeltjes en musea. Het is een mooie plek om even door te lopen maar verwacht hier geen uren rond te hangen.

 

 

Kings Park

Waar je wel uren kan blijven hangen is Kings Park. Dit Park ligt wat verder naar de rand van de stad en heeft een prachtig uitzicht op het centrum en de swan river. Tuur naar de mooie gebouwen van de stad of naar de kunstwerken en verschillende soorten flora in het park. Op een mooie dag lig je hier heerlijk in het zonnetje of loop je een rondje.

 

 

Cottesloe beach

Vanuit het centrum van Perth neem je de bus naar één van de mooiste stranden die ik in Australië heb gezien. The great barrier reef is natuurlijk prachtig, de stranden van Sydney zijn prachtig, maar wauw hier wil ik voor altijd blijven. Een helder blauwe zee, een mooi wit strand en een dit prachtige gebouw waar je je kunt douchen (en eten natuurlijk). Wat mij betreft is dit je absolute must see in Perth. 

 

 

Fremantle

Net wat zuidelijker ligt Fremantle, het kleine broertje van Perth. Hoewel ik Perth een hele leefbare stad vond, zijn er veel mensen uit de stad die deze kant op trekken voor wat rust. Het plaatsje heeft een redelijk hoog ‘hipster’ gehalte. Je vind er veel kunst in het straatbeeld. De huizen zijn allemaal net niet perfect en de mensen zijn heel erg relaxt. Op de ‘cappuccino strip’ vind je gezellige restaurantjes en cafeetjes, daarnaast zijn er leuke vintage winkeltjes aanwezig. Je kunt er ook prima naar het strand en in de avond dat ik er was vond de ‘night market’ plaats. Een foodmarkt die in bepaalde delen van het jaar iedere week wordt gehouden. Het hele jaar door vind je er verder ook een overdekte markt die de moeite waard is om te bezoeken. 

 

 

Nog een leuk uitstapje in Fremantle is de Fremantle prison. Een oude gevangenis die open wordt gesteld voor bezoekers. Ik weet niet precies waarom, maar dit maakte echt veel indruk op mij. De eerste vertrekken van de gevangenis kun je zo bekijken, wil je er verder in kun je met een rondleiding gaan. Ik had hier helaas geen tijd voor die dag maar ik zou dit zeker doen als ik hier weer kwam. Naast de gevangenis (of in?) zit ook een hostel waar je kunt slapen. 

 

 

Het verdere westen van Austarlië moet ook erg mooi zijn. Ik maakte een kleine uitstap voor mijn stage naar Bunberry, maar verder naar het zuiden is het ook nog mooi om heen te gaan. Ga je vanaf Perth richting het noorden ga je meer het woestijnachtige landschap in. 

Ben jij wel eens in het westen van Australië geweest of zou je dat wel zien zitten? Laat het me weten via de comments of via mijn instagram pagina. 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.