Pita broodjes met pompoenpuree en vissticks

Op 16 oktober 2017 door Maartje

Vandaag een snel en makkelijk receptje met maar 4 ingrediënten. Nu de pompoen weer volop te koop is in de supermarkten maak ik daar gretig gebruik van. Deze keer besloot ik de zoetige smaak van pompoen te combineren met vissticks. Niet zomaar vissticks, maar deze vegetarische woezel & pip vissticks van jumbo. Van veel mensen hoorde al ik dat deze heel erg lekker waren en nu heb ik ze eindelijk eens geprobeerd. Ik moet toegeven, ze zijn inderdaad heerlijk. De vissticks zijn haast niet te onderscheiden van echte vis. Iemand die niet weet wat er voor hem wordt geserveerd zal het verschil niet proeven. Mocht je toch graag echte vissticks gebruiken is dat natuurlijk ook een prima. Deze maaltijd is voedzaam en staat binnen no time op tafel. Voor gezinnen met kinderen is dit ook zeker een aanrader, ze zullen ervan smullen en genoeg groente en voedingsstoffen binnen krijgen. Kijk je mee naar het recept voor deze pita broodjes met pompoenpuree en vissticks?

 

 

Pita broodjes met pompoenpuree en vissticks
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner, Lunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 4 volkoren pita broodjes (of andere pita broodjes naar wens, speltbroodjes, glutenvrij etc.)
 • 200 gram (vegetarische) vissticks
 • halve flespompoen (ongeveer 600 gram)
 • 50 gram rucola
 • peper, zout en optioneel chilipoeder
Zo maak je het
 1. Schil de pompoen en snij deze in blokjes
 2. Kook de pompoen 15 minuten zodat hij goed zacht is
 3. Bak ondertussen de vissticks in een pan
 4. Bak de pita broodjes af in de oven of stop ze in een broodrooster
 5. Giet de pompoen af en stamp deze fijn met wat peper, zout en chilipoeder naar smaak
 6. Snij de pita broodjes op, smeer er een laag pompoen puree op, leg de vissticks erin en wat rucola

 

Heb jij deze pita broodjes met pompoenpuree en  vissticks gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht op Instagram. Vind ik superleuk om te zien! 

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.