Pompoen curry met krokante kikkererwten

Op 3 april 2019 door Maartje

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik meedeed aan de foodblogswap maar deze maand was het weer zo ver. Ik maakte een recept van Ohmydish, een Nederlandse foodblog met ontelbaar veel recepten. Heel erg moeilijk om iets uit te kiezen dus ik besloot te gaan voor een gerecht waar ik de meeste ingrediënten al voor in huis had. Het werd een curry, die ik wat aanpaste om tot iets betere voedingswaarden te komen. Zie daar, pompoen curry met krokante kikkererwten. Eet smakelijk!


Pompoen curry met krokante kikkererwten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 1 fles pompoen (in blokjes ongeveer 500-600 gram)
 • 1 uitje
 • 2 tenen knoflook
 • 2 EL rode curry paste
 • 1 limoen
 • 250 ml kookroom (ik gebruik alpro cuisine soja light)
 • 2 rode punt paprika's
 • 200 gram kikkererwten
 • 1 TL komijnpoeder
 • 1 TL korianderpoeder
 • 150 gram zilvervliesrijst
 • verse peterselie
Zo maak je het
 1. Snij de pompoen in blokjes, snipper de ui, snij de paprika in blokjes en snij de knoflook fijn (of pers uit).
 2. Bak de ui en knoflook 2 minuten in een koekenpan, voeg daarna ook de pompoen en paprika toe. Voeg na 1 minuut ook de curry paste toe en bak nog een paar minuten door.
 3. Voeg dan de sojaroom en sap van 1 limoen toe.
 4. Laat de curry ongeveer 15 minuten pruttelen zodat de saus kan indikken en de pompoen gaar wordt.
 5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Serveer de curry met de rijst en strooi er wat verse peterselie over.
Opmerkingen
Ook lekker met cashewnoten.

Macro’s voor 1 portie

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.