Restaurant Loff – Vegan Proof Breda #1

Op 13 maart 2019 door Maartje

Ik krijg vaak vragen over leuke vegan plekken in Breda dat het hoog tijd werd om mijn favoriete met jullie te gaan delen. In de serie ‘Vegan Proof Breda’ ga ik verschillende vegan hotspots langs in Breda. Ik ga in gesprek, ik proef, ik fotografeer en laat je daarna weten wat ik ervan vind. Vandaag trappen we af met het eerste restaurant, namelijk restaurant Loff.

Achtergrond van Loff

Restraurant Loff is voortgekomen uit de passie van eigenaresse Marion. Jarenlang was ze actief in en rond Breda als cateraar. Dit liep steeds meer uit de hand waardoor er een plaats moest komen waar ze haar activiteiten kon bundelen. In 2016 opende restaurant Loff haar deuren en de rest geschiede. Inmiddels vind je iedere avond een gezellige mensen boel in het restaurant. Van allerlei verschillende vaste gasten tot doelgerichte vegans, jong en oud, mede dat maakt het zo gezellig. Dit is een plek waar iedereen welkom is en waar iedereen een passie deelt. Bij Loff wordt er gewerkt met 100% biologische producten en kiezen ze voor seizoensgebonden, eerlijk, puur en vers.

Het restaurant en de sfeer

Bij loff draait natuurlijk alles om het buffet en daarom vind je deze midden in het restaurant. Daarnaast is er een open keuken waardoor het geheel direct warm en huiselijk aan voelt. Een prachtig lichte serre en moderne inrichting geven de zaak een stoer en wat robuust effect. Buiten vind je een grote tuin waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

Score: 8

Duurzaamheid

Na jarenlange ervaring in de horeca weet ik dat het er vaak niet erg duurzaam aan toe gaat maar gelukkig heeft Loff hier werk van gemaakt. Door het buffet kan iedere gast precies opscheppen wat hij of zij op kan, om deze reden gaan er nooit borden met eten de prullenbak in. Daarnaast vind je hier geen eenpersoonsverpakkingen, rietjes en worden zelfs de tafeltjes buiten biologisch en plantaardig behandeld. De producten die worden gebruikt komen van lokale boeren en de duurzame groothandel.

Loff is ook te vinden op de app ‘to good to go’ waar je eventuele overgebleven producten voor een klein prijsje kan ophalen.

Score: 9

De kaart

De kaart is lastig te beoordelen, er is namelijk geen standaard kaart. Op het buffet vind je wekelijks wisselende gerechten. Maar zoals je op de foto’s wellicht kan zien is de keuze reuze. Om te starten heb je de keuze uit soep (of je stormt direct op het buffet af). Het buffet bestaat uit een warm en koud gedeelte. Aangezien ik er was in het najaar was er volop pompoen, bataat en aardappel te vinden. Het koude buffet bestaat uit salade en je vind hier ook het toetjes buffet. Boven alle gerechten hangen briefje waardoor je precies kunt zien wat erin is gestopt (en gelukkig zijn dat geen gekke dingen). Alles is 100% vegetarisch en het grootste gedeelte is volledig veganistisch, ook de keuze glutenarme gerechten is ruim aanwezig. Loff werkt met een eigen patissier die de lekkerste (vegan) taartjes maakt. Leuke weetjes; alle peulvruchten worden zelf geweekt en gekookt, de ijsthee is home made en de chai kruiden worden zelf getrokken.

Je schept je bord vol met al het lekkers en gaat vervolgend naar de kassa. Hier wordt je pasje gescand en het eten gewogen. Je betaald per 100 gram voedsel dat je hebt opgeschept.

Op mijn bord

We starten met een pompoensoep. Heerlijk romig met een fijne twist van wat kerrie. Omdat ik al aanvoel dat ik nog genoeg ga eten kies ik ervoor om er geen brood bij te nemen, al ruikt dat ook wel erg lekker en staan er een heleboel lekkere smeersels.

Vervolgens is het tijd voor de eerste ronde. Als een soort van tussengerecht kies ik ervoor om eerst het koude buffet af te gaan. Vervolgens ga ik ook langs het warme buffet. Ik maak foto’s van wat ik eet en probeer alles op te schrijven. Vanaf boven met de klok mee vind je op mijn eerste bord chutney, bietjes, bataat couscous, gegrilde feto, krieltjes, veganaise, kidney bonen salade en brocolli salade. De toon is direct gezet, eerlijk gezegd vind ik alles heerlijk. De kidney bonen salade is niet ingewikkeld maar zo perfect op smaak gebracht dat ik er heel erg blij van wordt.

Op het tweede bord vind je papa’s nasi, korma, quinoa, seitan saté, bon du wel lekker en baji. De korma was echt mijn favoriet maar de baji (koekje van kikkererwtenmeel) verraste me ook erg positief. De saté seitan vond ik wel wat aan de zoute kant maar dit kon ook komen omdat ik zout eten eigenlijk helemaal niet gewend ben thuis.

Eigenlijk zit ik vol want ik heb al veel gegeten, maar de toetjes zien er zo perfect dat ik het niet kan weerstaan. Op mijn iets te volle bord vind je het volgende appel compote, chocotaart van patissier Inga, loff posion #9, linzen truffel, peren crumble en tofu choco mousse. Van mijn tafelgenoten proefde ik nog een stukje van de citroentaart. Ik ben een toetjesmonster en dit ging er daarom natuurlijk allemaal prima in. De tofu choco mousse was heerlijk zacht en romig, de linzen truffel deed me echt verbazen en de taartjes waren echt goddelijk.

Score: 8,5

Overview restaurant Loff

Eindscore: 8,5

Budget: $$$ uit $$$$$

Adres: Wilhelminastraat 15 in Breda (500m ten zuiden van het stadshart)

Website: www.restaurantloff.nl

Kookworkshops van Marion: De groene kookstudio

 

Meer zien over Breda? Hou mijn website en instagram dan in de gaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.