Review: AH delicata chocolade

Op 13 oktober 2017 door Maartje

Chocolade heeft in de afgelopen jaren steeds meer bijzondere varianten gekregen. Waar het een aantal jaar geleden begon met ‘caramel zeezout’ zijn er ondertussen tal van smaken bijgekomen, gemaakt door tal van verschillende merken. Ook delicata heeft haar assortiment nu uitgebreid. Deze nieuwe ‘bijzondere’ chocolade is exclusief bij Albert Heijn te koop. Vandaag review ik 3 verschillende vegan varianten uit de lijn voor jullie.

 

Ik was niet van plan een hoop chocolade te kopen maar toen ik langs het schap liep in de supermarkt kon ik het toch niet laten een aantal repen te kopen. Alle repen zagen er prachtig uit en de smaak combinaties maken je té nieuwsgierig. Ik ging voor de smaken ‘puur gember limoen’, ‘puur aardbei balsamico’ en ‘puur szechuan peper rijstcrisps’. Deze komen allemaal uit de ‘discover happiness’ lijn, ze bevatten 100 gram chocolade en kosten €1,99. En goed nieuws, bovenstaande repen zijn dus allemaal vegan!

Puur aardbei balsamico

 

Over deze reep had ik al verschillende positieve geluiden gehoord en hier was dus ook het meest benieuwd naar. De pure chocolade is erg lekker, zoals ik hou van de smaak van puur. Helaas vond ik deze reep niet zo bijzonder als de naam doet vermoeden. De aardbei en de balsamico kan ik eigenlijk niet terug vinden. Er zitten een soort bolletjes in de chocolade die een zachte ‘rozijn’ achtige structuur hebben, wanneer je deze doorbijt komt de aardbei smaak wat meer naar voren maar het ‘pit’ van de balsamico blijft wat achterwege.

Een prima chocolade reep maar niet echt heel erg bijzonder. Cijfer: 7,5

Puur gember limoen

 

Als liefhebber van citrus smaken wilde ik deze ook zeker proberen. Na het eerste stukje was ik direct verkocht! De limoensmaak komt direct naar voren zonder dat deze te zurig is om bij de chocolade te passen. De gember zorgt voor net dat beetje extra pit en de kleine crisps in de chocolade zorgen voor een bite. Ja dit is zo’n reep die ik moeilijk weg kan leggen en het liefst helemaal op eet.

Heerlijke chocolade combinatie, zeker een blijvertje! Cijfer: 9,5

Puur szechuan peper rijstcrisps

 

Oke, eerlijk is eerlijk, van deze peper soort had ik nog nooit gehoord. Google omschrijft het als een ‘geurige en aromatische’ peper. Klinkt exotisch dus deze moest ik ook proeven. Deze chocolade is het meest gevuld aan de binnenkant met stukjes. Het zijn ook de stukjes die ik lekkerst vind aan deze reep. De smaak is niet direct heel bijzonder, gewoon zoals pure chocolade smaakt met extra veel crisp. Pas als je de chocolade doorslikt komt de pepersmaak naar voren. Hoewel hij niet extreem pittig is blijft hij wel in je keel hangen, een minuut later wil ik toch wel echt een glas water. Ik vind de reep opzich wel lekker, maar dit zou geen smaak zijn die ik graag wekelijks zou eten.

Een twijfelgevalletje. Cijfer: 6,5

 

Het moge duidelijk zijn, de puur gember limoen is mijn absolute favoriet! Heb jij de nieuwe delicata repen als gespot of zelfs geproefd?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.