Review: Lidl vegan pizza

Op 6 januari 2018 door Maartje

Nu in de diepvries bij de Lidl; 2 soorten vegan pizza! Oké oké, ik weet het, dit gaat ook behoorlijk mijn comfort zone. Ik eet eigenlijk nooit kant-en-klare pizza en al helemaal geen diepvries pizza. Maar deze keer maak ik een uitzondering, wat een vegan pizza gewoon bij de lidl, die moet ik toch proberen. Ben jij net zo excited als ik ben? Lees dan mee naar deze lidl vegan pizza review. 

 

 

Ik besloot de ‘bruschetta’ versie te kopen, naast deze was er ook nog de variant ‘verdura’ met spinazie en champignon. Een verpakking bevat één pizza van 350 gram en kost €1,99. Hij is nu te koop en aanwezig zolang de voorraad strekt. Helaas nog niet in de vaste assortiment dus. 

 

Pizza gezond?

 

 

Het is en blijft natuurlijk een diepvriespizza, echt gezond is natuurlijk anders. Maar als hij echt zo vreselijk slecht was had ik hem waarschijnlijk tot mijn grote spijt laten liggen in de winkel. De ingrediëntenlijst is wat mij betreft best aardig. De bodem bestaat natuurlijk uit witte tarwebloem, maar welke diepvries bestaat wel uit volkorenmeel? Verder bevat het tomaat en verschillende soorten olie, maar geen palmolie of transvetten. Een klein beetje suiker en behoorlijk wat zout. Nee echt gezond is deze pizza misschien niet te noemen, maar er zijn veel slechtere versies. In de categorie diepvries pizza mag deze van mij best het stickertje met ‘bewuste keuze’ krijgen. 

De voedingswaarde van de pizza zijn eigenlijk best prima, het calorieën is voor mij zelfs wat laag om deze echt als avond eten te eten. Hij bevat voor een pizza niet veel vet, een respectabele hoeveelheid koolhydraten en best een redelijke hoeveelheid proteïnen. Tot zover niet slecht dus. 

 

 

Maar is hij ook lekker?

Hij bakt mooi in de oven, de dunne bodem wordt lekker knapperig. De smaak ik redelijk zoet door de hoeveelheid tomaten, de toevoeging van knoflook geeft hem een net wat scherpere smaak. De ‘mozzarella’ op de bovenkant kan ik niet echt plaatsen, ik kan niet goed inschatten met welke ingrediënten deze is gemaakt maar de smaak en de structuur vind ik eigenlijk best lekker. Verder vind ik een goed punt dat er niet zo’n hele vette laag over de pizza ligt zoals je dat soms ziet, daar hou ik helemaal niet van. Je gezicht kan redelijk schoon blijven tijdens het eten van deze pizza. 

Eindconclusie

Van mij had de pizza nog net een chili pepertje kunnen gebruiken maar voor een diepvries pizza vind ik de smaak eigenlijk wel heel lekker. De voedingswaarde zijn helemaal niet slecht en ook de ingrediëntenlijst maakt me niet bang. Hij past niet echt in mijn wekelijkse eetgewoonte maar ik kan me best voorstellen dat er momenten kunnen zijn waarop ik deze pizza graag zou eten. 

 

 

Heb jij de lidl vegan pizza al geproefd of zou je hem willen proeven? Hij ligt nu nog in de Lidl winkels. Stuur je een fotootje naar me als je hem aan het proberen bent? 

1 Reactie

  1. Floor

    De Bio stonebaked organic pizza van Lidl krijgt van mij een 10+
    Toelichting: heerlijk, gezond voor weinig geld en natuurlijk snel klaar!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.