Review: Mister Kitchen’s V-Spread

Op 1 juni 2018 door Maartje

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat Mister Kitchen’s met de V-Spread kwam. Een Verrukkelijke Vegan Spread zoals ze het zelf noemen. Ik was natuurlijk razend benieuwd naar dit vegan broodbeleg dat je gewoon in de supermarkt koopt. Gezond, met echte groenten, vegan, niet op basis van olie en vooral niet saai en smakeloos. Het zijn heel wat beloften voor deze potjes. Maar worden die beloften ook waaargemaakt? Ik test ze graag voor jullie! Kijk je mee naar mijn review: Mister Kitchen’s V-spread? 

 

Je koopt de potjes bij het brood beleg schap (niet in de koeling!) van o.a. Albert Heijn. Een potje bevat 270 gram spread en kost €2,99.

 

Ingrediënten lijst

Voor ik een product koop, kijk ik altijd eerst naar de ingrediënten lijst. Want wil ik het product daarna nog wel kopen? Het hoofd ingrediënt van alle spreads zijn peulvruchten, gevolgd door groenten. Daarna op de lijst kom je soja yoghurt tegen, waarschijnlijk voor wat meer romigheid van het product. Wanneer je soja vermijd kun je deze spreads dus beter overslaan. Het product bevat raapzaadolie maar geen andere soorten olie of vetten. Niet slecht voor een houdbaar product.

Wat bij de voedingswaarde direct opvalt, is dat de kikkererwten variant een stukje hoger is in calorieën. Dit komt omdat de kikkererwten meer (onverzadigde) vetten bevatten dan de witte bonen uit de andere spreads, maar ook meer eiwitten. Aangezien je geen heel potje per keer zult eten maar gewoon een boterhammetje besmeert zullen deze verschillen niet super veel uitmaken. Ben jij iemand die hier wel streng op let is dat iets om misschien op te letten bij je keuze.

 

 

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, de smaak van de producten! Er zijn 3 verschillende smaken spreads.

Chili Paprika – Pikant

Als eerste proef ik de chili paprika variant. Ik heb niet echt een idee wat ik moet verwachten maar zie bij het openen van de pot dat het een dunnere substantie is dan ik had verwacht. Het is een beetje te vergelijken met de structuur van grove jam. Ik neem een mespuntje omdat ik wat bang ben voor het pittige. In eerst instantie valt het mee en is het licht zoetig door de paprika maar daarna komt de smaak van de chili door. Ik vind hem lekker, precies pikant genoeg maar niet zo overdreven dat je mond er pijn van gaat doen. Ik smeer hem op mijn boterham met wat komkommer voor wat extra frisheid. Ik heb zelf in de afgelopen week ook gemerkt dat ik het heerlijk vind een dun laagje over naturel hummus te smeren. Voor een romige en pikante combinatie.

Cijfer 7,5

 

Tomaat Courgette – Mediterraan

De tweede smaak die ik probeer is de tomaat courgette. Deze wordt omschreven als mediterraan en hier kan ik me meteen in vinden. Bij het openen van het potje doet het me denken aan hele kruidige pasta saus. De structuur van deze komt overeen met de vorige variant. Iets in deze smaak spreekt me niet zo aan. Misschien komt het door de link die ik te snel heb gelegd met pasta saus of door het nasmaakje wat het geeft. Nee ik zou deze niet zo heel snel meer op mijn brood smeren. Ik heb hem wel opgebruikt als smaakmaker bij een blikje tomatenblokjes als saus. 

Cijfer: 6,5

 

 

Kikkererwt Citroen – Fris

De laatste versie is die op basis van kikkererwten i.p.v. witte bonen. Dit merk je direct aan de structuur. Hij is wat dikker en minder waterig. Ik verwacht dat deze als hummus smaakt maar dat is zeker niet het geval. Het frisse van de citroen proef je direct terug. Ik hou wel van de licht zurige smaakje. Ik vind deze structuur fijner om lekker dik op je brood te smeren. De smaak ik wellicht wat apart en je moet hier wellicht even aan wennen, maar wanneer je dat uiteindelijk hebt gedaan ben ik fan. 

Cijfer: 8,5

 

 

Eindoordeel

Ik denk dat deze spreads zeker een aanwinst zijn voor de supermarkt. Ik zou ze zeker in het vakje ‘gezond’ willen indelen en voor veel Nederlanders is dit een gemakkelijk product om hun huidige broodbeleg mee te vervangen. Wissel lekker af met de smaken en de manier van gebruiken. De kikkererwten variant is zeker mijn favoriet en zal hier vaker in de koelkast komen te staan. De chili paprika ga ik lekker dun smeren om mijn hummus wat op te leuken en de tomaat courgette variant deed het prima in de pasta saus (maar zal ik waarschijnlijk niet opnieuw kopen). 

Ik ben benieuwd, heb jij de spreads al geproefd en wat is jouw favoriet? Laat het me hieronder in de comments weten of via instagram

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.