Review: Vegan Wasa Sandwich Hummus

Je zag ze al in mijn eetdagboekje voorbij komen vorige week, maar hier is dan eindelijk de review van de wasa hummus crackers. Een aantal weken geleden liep ik door het Kruidvat en zag daar wel iets heel interessants liggen. De volkoren crackers van wasa zijn altijd al mijn favoriet, ze zijn 100% roggevolkoren meel en bevatten geen toegevoede suikers. Ik wist dat er ook varianten waren met vulling. De sandwich varianten bevatten allemaal een vulling, de meeste zijn met cream cheese en bevatten verschillende ingrediënten die ik liever niet eet. Denk aan koeienmelk, palmvet, maltrodextrine etc. Deze versie met hummus zag ik nog niet eerder, maar het ziet er echter perfect uit! 1 verpakking bevat 2 smalle crackers. Ik kocht 3 verpakkingen voor €0,99, prima prijsje dus.

 

 

Oké de ingrediënten zien er goed uit, maar is de smaak dat ook? Wat me direct opviel is dat de cracker nog krokant is, ik had verwacht dat die misschien wat slap zou zijn geworden door de vulling. Gelukkig is dit niet het geval en smaakt de cracker zoals ik ze ook los als cracker gewend ben. De hummus is gemaakt van kikkererwten meel waardoor hij goed buiten de koelkast bewaard kan worden. De hummus is hierdoor wat ‘steviger’ dan je gewend bent van normale hummus, maar de smaak verschilt niet veel. Hij is goed op smaak gemaakt met komijn.

 

 

Eindconclusie? Ik vind ze lekker! Echt een goed product, of je nu wel of niet vegan eet. Een gezond tussendoortje wat je makkelijk meeneemt. Ik hoop dat we snel meer van dit soort producten in de winkels kunnen vinden.

 

 

Heb jij deze wasa hummus sandwiches al wel eens op? Laat het me weten via een reactie hieronder of via instagram

 

 

1 Comment

  1. Ohh ik ben hier zo benieuwd naar!! Ik had er al over gehoord maar heb ze nog nooit ergens gevonden..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *