Romige smoothiebowl met avocado

Op 6 december 2017 door Maartje

Afgelopen week kreeg ik een hele doos avocado’s binnen, hoe leuk is dat?! De mensen van eat me avocado’s daagde me uit om lekkere recepten te bedenken met avocado. Ik begin vandaag met een smoothiebowl. Door de avocado toe te voegen aan je smoothiebowl wordt deze lekker romig. Het klinkt misschien een beetje vies maar door het andere fruit proef je eigenlijk niets terug van de avocado zelf, dus wees hier niet bang voor. Ik vind hem heerlijk en ik durf te wedden dat jij ook positief verrast zult worden als je dit in de ochtend eet. Kijk je mee naar het recept voor deze romige smoothiebowl met avocado?

 

 

Romige smoothiebowl met avocado
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
 • halve eetrijpe avocado
 • 1 bevroren banaan
 • 50 gram (bevroren) blauwe bessen
 • scheutje ongezoete amandelmelk
 • halve TL kaneel
 • topping als:
 • granola
 • lijnzaad
 • chiazaad
 • blauwe bessen
 • etc.
Zo maak je het
 1. Doe de ingrediënten in een blender en mix goed door.
 2. Als je substantie wat te dik is voeg je wat extra melk toe
 3. Serveer de smoothiebowl met toppings naar keuze
Opmerkingen
Wil je de smoothie wat extra eiwitrijk maken? Voeg dan wat vanille eiwitpoeder toe

 

 

Macro’s voor 1 smoothiebowl (zonder toppings)
263 calorieën
3 gram eiwitten
37 gram koolhydraten
13 gram vet

Heb jij deze romige smoothiebowl met avocado gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.