Ontbijt Recepten

Romige smoothiebowl met avocado

Afgelopen week kreeg ik een hele doos avocado’s binnen, hoe leuk is dat?! De mensen van eat me avocado’s daagde me uit om lekkere recepten te bedenken met avocado. Ik begin vandaag met een smoothiebowl. Door de avocado toe te voegen aan je smoothiebowl wordt deze lekker romig. Het klinkt misschien een beetje vies maar door het andere fruit proef je eigenlijk niets terug van de avocado zelf, dus wees hier niet bang voor. Ik vind hem heerlijk en ik durf te wedden dat jij ook positief verrast zult worden als je dit in de ochtend eet. 

 

 

Romige smoothiebowl met avocado
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
 • halve eetrijpe avocado
 • 1 bevroren banaan
 • 50 gram (bevroren) blauwe bessen
 • scheutje ongezoete amandelmelk
 • halve TL kaneel
 • topping als:
 • granola
 • lijnzaad
 • chiazaad
 • blauwe bessen
 • etc.
Zo maak je het
 1. Doe de ingrediënten in een blender en mix goed door.
 2. Als je substantie wat te dik is voeg je wat extra melk toe
 3. Serveer de smoothiebowl met toppings naar keuze
Opmerkingen
Wil je de smoothie wat extra eiwitrijk maken? Voeg dan wat vanille eiwitpoeder toe

 

 

Macro’s voor 1 smoothiebowl (zonder toppings)
263 calorieën
3 gram eiwitten
37 gram koolhydraten
13 gram vet

Heb jij deze smoothiebowl met avocado gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Rate this recipe: