Smoothiebowl met kaki en pumpkinspice

Op 7 februari 2018 door Maartje

Ik ben gek op smoothiebowls! De romige structuur met knapperige granola maakt mij erg blij in de ochtend. Vandaag maak ik een winterse variant. Wel koud maar met een verwarmende winterse smaak. Kaki, banaan en mango maken hem lekker zoet. De pumpkin spice en het vleugje pindakaas geven een beetje dat winterse gevoel. Kijk mee voor het recept voor deze winterse smoothiebowl met kaki en pumpkinspice

 

 

Winterse smoothiebowl
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
 • 1 kaki fruit
 • 1 banaan
 • 1 TL pumpkin spice
 • 1 EL pindakaas
 • 50 gram bevroren mango
 • scheutje plantaardige melk
 • je favoriete granola
Zo maak je het
 1. Schil de kakifruit en snij in stukjes (wil je voor de sier twee plakjes bovenop leggen, hou die dan even apart).
 2. Doe de kaki fruit in een blender met de banaan, de mango, de pumpkin spice en de pindakaas.
 3. Mix tot een gladde maar dikke smoothie. Is het geheel te dit voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
 4. Giet de smoothie in een kom, maak af met granola en optioneel met je bewaarde plakjes kaki fruit en wat extra pindakaas.

 

 

Macro’s voor 1 winterse smoothiebowl (wel afhankelijk van je soort granola!) 
424 calorieën
9 gram eiwitten
73 gram koolhydraten
10 gram vet

Heb jij deze winterse smoothiebowl met kaki en pumpkinspice gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook lekker

1 Reactie

 1. Kim

  Hmmmm lekker!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.