Stop met dromen, ga finishen.

Op 4 april 2022 door Maartje

Het is marathonweek!

Had me tien jaar geleden verteld dat ik een marathon zou lopen en dat ook nog eens echt leuk zou vinden, en ik had je uitgelachten. Na een knie operatie op 12 jarige leeftijd vond ik rennen vreselijk. Ik revalideerde vooral om weer terug het zwembad in te kunnen. Hardlopen om weer het voetbalveld op te kunnen vond ik vreselijk. Voetballen deed ik dus nooit meer en een sprintje trekken voor de trein bezorgde me in de jaren daarna dagen spierpijn.

Maar toen kwam die triathlon droom en ik moest toch echt gaan hardlopen. De eerste twee seizoenen deed ik alleen sprint triathlons. 5 km vond ik meer dan genoeg. Met geduld, consistent trainen en die levende droom werd ik uiteindelijk meer en meer een hardloper. De twee full distance triathlons die ik deed zorgde ik er al voor dat ik flink moest gaan lopen, maar de focus lag altijd op drie onderdelen. Afgelopen periode ging al mijn focus en aandacht naar hardlopen en ik genoot ervan.

Wat de uitslag eind van de week ook gaat worden, ik heb ontzettend genoten van dit proces.

En ik weet dat het niet alleen voor mij is weg gelegd. Jij hebt ook zoveel in je mars.

Het is tijd om te stoppen met dromen, het is tijd om te beginnen en te gaan finishen!

Zet dat doel om in een realistisch doel, geniet van het proces en kom die finish over. Hoe?

Laat je motiveren, inspireren en informeren op de livedag ‘van droom naar finish’ die ik organiseer op zaterdag 23 april. Een leerzame en leuke sportieve dag in het teken van duursport.

Met maximaal 15 deelnemers gaan we een koppeltraining fietsen en lopen doen op een afgesloten wielerparcours. Daarnaast gaan we aan de slag in de workshop ‘de mindset van een atleet’, zijn er hapjes en drankjes en is er natuurlijk de mogelijkheid om te kletsen met elkaar en mij je vragen te stellen.

Alles om ervoor te zorgen dat jij aan het einde van de dag de inspiratie, motivatie en het zelfvertrouwen voelt om je droom om te gaan zetten naar een finish.

Ben je erbij? De inschrijvingen zijn nu open. Alle informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vindt je via deze link.

Hopelijk tot snel!

Vragen? Stel ze hieronder in de comments, mail me of plaats ze onder het bericht op Instagram.

livedag

2 Reacties

 1. Bonita

  Hoi Maartje,

  ik lees van jou knie operatie en ineens heb ik een beetje hoop.
  Zelf heb ik een kruisband reconstructie gehad, en is een deel van mijn meniscus weggeslepen na een ski ongeluk. ook ben ik hypermobiel en krijg ik snel dikke zere enkels na hardlopen, en nu dus ook een zere knie. de operatie is alweer een jaar of 3 geleden.. is het nog altijd mogelijk om hardlopen op te pakken? zo ja hoe pak ik dit dan het beste aan?

  Antwoord
  • Maartje

   Hoi Bonita,
   Bedankt voor je reactie! Er zijn maar weinig mensen die echt nooit meer kunnen hardlopen, maar in jouw geval kan ik me voorstellen dat langzame opbouw zou zijn in combinatie met kracht- en stabiliteitstraining. Ik weet niet waar je vandaan komt, maar stuur me gerust een mailtje dan kan ik misschien een goede sportfysiotherapeut in je buurt aanraden.
   Groetjes,
   Maartje

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.