Terugblik op 2020

Op 23 december 2020 door Maartje

Ja, heel cliché natuurlijk aan het einde van het jaar, maar toch wilde ik graag een terugblik op 2020 doen. Bij 2020 denk ik namelijk vooral; CORONA CORONA CORONA. En ja, dat heeft natuurlijk heel veel effect gehad op het afgelopen jaar, maar mijn jaar is ook nog zoveel meer geweest! En jouw jaar misschien ook wel, dus laten we dat vooral niet vergeten!

Hierbij een kleine greep uit alle leuke en minder leuke dingen uit mijn afgelopen jaar:

 • Ik startte het jaar nog herstellende van Iroman Busselton 1 december het jaar ervoor. Ik probeerde weer wat te trainen maar super soepel ging het allemaal nog niet. Ik kwam erachter dat die race (en de voorbereiding daar naar toe) toch wel echt veel meer impact had gemaakt dan ik had ingeschat. Ondanks dat waren er wel weer nieuwe kriebels voor wedstrijden.
 • Er werd geschilderd, geschilderd op mijn nieuwe kantoor! Begin dit jaar begon ik met parttime werken vanuit mijn kantoor.
 • Al snel waren kwam ik erachter dat ik niets liever wilde dan iedere dag voor mezelf werken op mijn kantoor en dat ik mijn baan als fysiotherapeut niet meer zag zitten in die setting.
 • Na lang wikken en wegen en veel overleggen besloot ik mijn baan op te zeggen. Ik vond het doodeng, maar ik was zo blij dat ik na al die tijd deze stap dan eindelijk had gemaakt.
 • Ik kon niet echt afscheid nemen van mijn werk, want corona was ineens daar. Patiënten belde af, collega’s werkte vanuit huis en uiteindelijk ging de praktijk helemaal dicht.
 • Over corona gesproken, als ik had geweten dat dat eraan zat te komen had ik mijn baan waarschijnlijk nog steeds niet durven opzeggen.
 • Ik was nu fulltime ondernemer en ik ging vol aan de slag om mijn online programma te maken. Vegan in vier weken was geboren.
 • Daarnaast ronde ik ook mijn opleiding tot hormooncoach af. Ik vind het belangrijk om papiertjes te halen als een stukje erkenning dus deze kon weer mooi bij de rest.
 • In mei bracht ik mijn werkkleding alsnog terug naar de praktijk en hoewel ik het gezellig en vertrouwd voelde, moest ik er niet aan denken om me hier steeds weer op vaste dagen en tijden te melden.
 • In diezelfde maand stonden mijn eerste triathlon wedstrijden voor dat jaar gepland, maar die gingen niet door net zoals het daarbij behorende reisje. Ik deed wel mijn eigen corona triathlon.
 • Ik ging een samenwerking aan waar ik in eerste instantie heel enthousiast over was, maar dat bleek uiteindelijk toch niet goed te voelen en dus liep dit vroegtijdig stil.
 • Over samenwerkingen gesproken, ik heb er ook tegen heel veel ‘nee’ gezegd. Ook samenwerkingen waarvan ik jaren geleden had gedroomd.
 • Ik zat een aantal dagen in een hutje op de hei om mijn nieuwe website online te zetten. Uiteindelijk werd ik daar keihard geconfronteerd met mijn perfectionisme en ben ik nog een hele week dag en nacht bezig geweest met die website.
 • Ik ging twee weken met mijn vriend naar Frankrijk. We zaten op een zo goed als lege camping maar we genoten met volle teugen. Ik kwam zelfs verloofd terug van die vakantie.
 • Zelf besloot ik ook een coach in de hand te nemen, niet voor mijn gezondheid of sportieve doelen maar dan voor mijn bedrijf. Je kunt natuurlijk heel veel zelf opzoeken maar de meerwaarde van een coach zit het erin dat je feedback krijgt en wordt ondersteunt bij het toepassen. Dit was de beste keuze die ik had kunnen maken!
 • Over coaching gesproken, ik heb meer van jullie mogen helpen dan ik had durven dromen! Ik geniet er zo oprecht van om jullie te zien groeien en om jullie je doelen te zien behalen.
 • Er kon uiteindelijk toch nog een race plaatsvinden en ik was me er weer even zo bewust van hoe heerlijk ik dat vind. Met tranen van geluk betrad ik het wedstrijdterrein en ik genoot van iedere kilometer.
 • Compleet buiten mijn comfort zone deed ik een fitness fotoshoot.
 • Ik moest via de harde weg leren dat niet iedereen te vertrouwen is en dat dat echt pijn kan doen.
 • Daarbij moest ik ook leren dat je contracten altijd vanuit je meest donkere bril moet bekijken en dat je mondelingen afspraken altijd op papier moet zetten.
 • Maar misschien wel het meest belangrijke van allemaal, dat ik ondanks alles op een fijnere plek dan ooit. Afgelopen jaren heb ik fysiek en mentaal flink gestruggled en dat is dit jaar met zulke sprongen vooruit gegaan. Ik mag iedere dag doen wat ik het allerleukste vind en ik had alleen maar kunnen hopen dat dat me zo gelukkig zou gaan maken.

En nu? Nu denk ik dat volgend jaar alleen nog maar mooier gaat worden. Zowel op sportief gebied als op zakelijk en persoonlijk gebied heb ik natuurlijk allerlei plannen en dromen, maar dat is iets voor een andere blog.

Ik hoop dat jij ondanks alles toch ook de mooie dingen kunt inzien van het afgelopen jaar. Via deze weg wil ik je heel erg bedanken voor je support!

Liefs,

Maartje

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.