Toronto reisgids: What to do, see and eat in Toronto Canada.

Op 18 oktober 2018 door Maartje

Afgelopen zomervakantie reisde ik naar het prachtige Canada. De grootste reden was de bruiloft van mijn nicht maar ik besloot ook Toronto nog een aantal dagen in te gaan. Ik maakte er een aantal vlogs over die je HIER vind maar ik wilde ook nog graag mijn Toronto reisgids met je delen. Er zijn namelijk een heleboel vegan hotspots in Toronto te vinden er genoeg bezienswaardigheden om je te vermaken. Kijk je mee naar mijn Toronto reisgids?

 

What to do in Toronto:

 • CN tower

Het hoogste punt van Toronto. Met de lift ben je in een paar minuten boven en heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 • Kensington Market

De hipster buurt van Toronto. Hier vind je leuke vegan cafeetjes en toffe vintage winkeltjes. Een heel andere vibe dan in de rest van de binnenstad.

 • Graffiti Alley

Als we dan toch hipster bezig zijn, ga dan ook even langs Graffiti Alley. Dit is een plek waar je de mooste street art vind.

 • Queen street west

Vanuit Graffiti Alley sta je bijna direct op Queen street west. Dit is een grote winkelstraat in de stad. Je vind er een leuke mix van bekende winkelketens en kleinere boutiques.

 • Nathan Philips Park

De city hall is een prachtig gebouw opzich maar dit hele park is het bezoeken waard. Het Toronto sign, de grote fontein en de stad op de achtergrond. Hoewel dit ook een toeristische plek is, vond ik de drukte meevallen en kon ik er lekker rustig zitten.

 • Toronto Eaton Centre

Het grootste winkelcentrum van de stad. En groot is het zeker, mocht het een dag slecht weer zijn dan kun je hier makkelijk de hele dag rondlopen. Aan de noordzijde van het winkelcentrum vind je buiten daarnaast een mini ‘times square’. Erg leuk om overeen te lopen en zeker een must als je van shoppen houdt.

 • Lawrence Market

Wat verder naar het westen van de stad vind je de Lawrence market. Een overdekte markt voor al je boodschappen en souvenirs.  Het is hier een stuk goedkoper dan in normale winkels en je kan er daarnaast allerlei lekkere streetfood vinden.

 • Distillery district

Dit was voor mij echt een verrassing! Een soort XL versie van de westergasfabriek in Amsterdam. Een hele fijne sfeer, veel leuke cafeetjes en winkeltjes. Ik vind dit absoluut een hele leuke en gezellige plaats!

 • Toronto Islands

De stad ligt aan lake Ontario en hier vind je ook de Toronto Islands. Je neemt de ferry naar het eiland en krijgt een fantastisch uitzicht over de skyline van Toronto. Het eiland zelf voelt als een erg groot en gezellig pretpark. Er is veel natuur, je loopt lekker langs de kust, er zijn wat koffie tentjes, er is een draaimolen, je huurt er fietsen of een kano en je kan lekker op het strand liggen. Erg leuk van een zonnige zomer dag!

 

Where to eat (vegan) in Toronto:

 • Urban Herbivore
 • Hibiscus cafe
 • Planta (burger)
 • Fresh
 • Kupfert en Kim
 • Bunners bakeshop

Maar geloof me, overal waar je loopt kom je vegan opties tegen. Een heleboel moderne restaurants bieden vegan opties aan en er zijn nog heel veel meer leuke vegan restaurants, lunchrooms en cafés in Toronto. Helaas had ik niet meer tijd om ze allemaal te bezoeken.

 

 

De vlogs die ik maakte van de dagen vind je hier:

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.