Een tosti, in de zomer ben ik er niet zo weg van, maar nu in de koude dagen des te meer. Vanmorgen ben ik een paar uur gaan mountainbiken. Een aantal jaar terug maakte ik daarna thuis altijd iets lekker warms om te eten. Vaak werd dit een croque madame, een tosti met ham, kaas en een ei. Niet erg vegan dus, maar wel heerlijk als je zelf verkleumd bent. Hoog tijd voor een betere vervanger, het werd deze tosti met champignon, kaas en hummus. Ik had er weinig verwachtingen van maar hij bleek echt heerlijk te zijn! Veganistische kaas heeft vaak niet een hele pittige smaak, vandaar dat ik wat hummus toevoegde. Daarnaast zocht ik nog naar iets om wat extra voedingswaarde toe te voegen, het werden champignons. Eigenlijk is het te simpel voor een recept, maar het is zo heerlijk dat ik deze combi toch met jullie wilde delen. Eetsmakelijk!

 

Tosti met champignon, kaas & hummus
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, Lunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 4 volkoren boterhammen
  • 2 plakjes (vegan) kaas
  • 2 EL hummus
  • 50-100 gram (kastanje champignons)
Zo maak je het
  1. Was de champignons en snij deze in plakjes
  2. Smeer 2 boterhammen in met hummus
  3. Beleg ze met de plakjes champignons
  4. Leg de plakjes kaas bovenop
  5. Leg de tosti in het tosti ijzer, als het mogelijk is draai je de hitte wat lager.
  6. Bak de tosti ongeveer 5 minuten. Op die manier hebben de champignons de tijd wat te garen en de kaas goed te smelten.

 

 

Macro’s voor 1 tosti met champignon, kaas & hummus (2 boterhammen)
352 calorieën
12 gram eiwitten
43 gram koolhydraten
12 gram vet

Heb jij deze heerlijke tosti met champignon, kaas & hummus gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.